Logo

Správy

Po jedenástich rokoch opäť doma!

0 0

Po šiestich sezónach v Rusku a piatich v USA si Ivan Baranka v novej sezóne oblečie dres Slovanu. S 29 – ročným reprezentačným bekom sme sa rozprávali len pár hodín po dohode s vedením nášho klubu.

$article->fk_main_image->title


Ako sa rodil kontrakt so Slovanom, zaujímali sa o teba aj iné mužstva?
Spočiatku bol záujem aj z iných mužstiev. Rokovania s nimi sa mi však zdali príliš zdĺhavé, až som o pôsobení v daných tímoch začal pochybovať. S vedením Slovana prebehlo všetko veľmi rýchlo a hladko.  Síce som tu o týždeň neskôr ako ostatní chalani, no som spokojný, že som tu!

Ktoré faktory rozhodli, že si prikývol na ponuku Slovana?
V Slovane je vynikajúca partia chalanov, osobne poznám takmer všetkých. Samozrejme zavážila aj blízkosť domova, predsa jedenásť rokov som hral hokej v zahraničí. V Bratislave sú ďalej fantastickí fanúšikovia, každý zápas je v SLOVNAFT Arene vypredaný. Mužstvo sa veľmi kvalitne posilnilo a myslím si, že cieľ, ktorý si klub stanovil je veľmi reálny a v play-off predvedieme aj niečo navyše..

Radil ti niekto z kabíny podpísať kontrakt v Slovane?
V kontakte som bol veľmi často s Máriom Bližňákom, ktorý pochádza z Dubnice, kde som ja s hokejom začínal. Boli sme spolu osobne ešte v máji a už vtedy Mário hovoril, že nasledujúci ročník odohrám v Bratislave. V tom čase bolo všetko otvorené, no napokon sa jeho slová skutočne naplnili a dnes sedím v kabíne Slovana.

Bude Mário Bližňák meniť na tripoch svojho spolubývajúceho Milana Bartoviča za teba?
(smiech) Myslím, že chalani si na seba na tripoch už zvykli, budem si musieť nájsť iného spolubývajúceho. Prakticky môžem byť s hocikým, hlavne aby nechrápal. (smiech)

V KHL si odohral šesť sezón, ktorú radíš za svoju najvydarenejšiu?
Vždy býva pekná prvá sezóna v novej lige. V roku 2008 som prišiel z Ameriky do Ruska. V Moskve bolo pre mňa všetko iné a nové, sezóna ubiehala rýchlo. V Spartaku sa nám celkovo darilo aj v ročníku 08/09, tiež v sezóne 10/11. V mužstve vládla veľká pohoda, dostali sme sa do play – off, vyradili sme dvakrát po sebe SKA Petrohrad, čo bol veľký úspech.

Poslednú sezónu v Omsku asi nehodnotíš najlepšie...
Minulá sezóna v Omsku nedopadla podľa našich predstáv. Zostali sme pred bránami play-off, s čím takmer nikto nepočítal. Svoje pôsobenie v Avangarde sa mi hodnotí ťažko, vždy záleží všetko od kolektívu. Keď je úspešný mančaft ako celok, je úspešný aj jednotlivec. Nerád by som teda hovoril na svoju adresu po nevydarenom ročníku pre mužstvo nejaké veľké chvály. V novom ročníku v Slovane spravím všetko pre to, aby sa to už neopakovalo!

Ako si trávil čas po jej skončení?
Z Ruska som sa vrátil 8. apríla, od hokeja som si dal mesiac úplný oddych. Začiatkom mája som začal s tréningom a prípravou na sezónu. Chodil som tiež na ľad, no je to predsa iné ako keď sa trénuje spoločne s tímom. Už dnes ma však čaká prvý tréning na ľade so Slovanom.

Do Bratislavy si prišiel len včera z Trenčína, budeš tu počas sezóny sám?
V nasledujúcich dňoch za mnou príde snúbenica. Aktuálne však ešte nemám doriešené bývanie. Prvé dni teda strávim vo vedľajšom hoteli Double Tree by Hilton. V Bratislave však nejdem do úplne neznámeho prostredia, túto lokalitu poznám a na internete, či prostredníctvom známych som čo to pozeral. V okolí je slušný výber, tak snáď niečo rýchlo nájdem.

Na čo sa v Slovane najviac tešíš?
Určite na vypredaný štadión a prvý domáci zápas. V Bratislave bola vždy úžasná atmosféra a keď som sem prišiel v drese súpera hralo sa nám tu dosť ťažko.  Samozrejme sa teším aj na skvelú partiu chalanov v kabíne.

Vieš už aké číslo budeš mať na drese?
Podľa toho čo som sa naposledy rozprával so Samkom Petrášom, v Slovane je voľná moja obľúbená sedmička. Na drese by som mal nosiť práve toto číslo.

Aké sú tvoje ciele pred ročníkom 2014/2015?
Osobné ciele si do sezóny nedávam, preferujem úspech celého kolektívu.  Ako som už spomínal, vždy je dobré, keď sa darí celému mužstvu, potom môže mať dobrú sezónu aj jednotlivec. Dúfam, že nám to v sezóne pôjde a aj ja pomôžem mužstvu k naplneniu stanoveného cieľu – postupu do play – off. 

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11