Logo

Správy

Pískanie po bojovnom výkone?

0 0

Stráca HC SLOVAN identitu?

$article->fk_main_image->title

Včera som bol po zápase so Zvolenom veľmi sklamaný. Nie však z výsledku, alebo predvedenej hry, ale z toho, že po záverečnej siréne niektorí „fanúšikovia“ pískali. Naši chalani síce pozahadzovali pomerne veľa šancí – najmä Šatanov samostatný nájazd a niekoľko Kukumbergových striel malo ísť do brány. Avšak zo slovanistických hráčov by som vytkol chyby jedine Jassovi, ktorý ich robil ako na bežiacom páse. Inak celé mužstvo hralo s nasadením už od začiatku stretnutia. Slovan aj Zvolen hrali pekný, svižný, útočný hokej. Bavil som sa sledovaním hry a zo zápasu som mal dobrý pocit. To je pre mňa to hlavné. Nevidel som ani najmenší dôvod na piskot. Niekedy mám však pocit, že som asi sám koho zaujíma samotná hra a zvyšok populácie zaujíma iba konečný výsledok.

V poslednom čase je témou číslo jedna návštevnosť na zápasoch, cena vstupeniek a pod. Keď sa nad všetkým tým zamýšľam, jediné vysvetlenie, ktoré mi prichádza na um je to, že prístup fanúšikov je dôsledok dlhoročnej filozofie vedenia klubu.

Minulý rok som kdesi čítal vyjadrenie pána Krajčiho, že „titul má na Slovane prednosť pred koncepčnou prácou“. Už dlhé roky sa klub venoval hlavne tomu, aby nakúpil dobrých hráčov a tlačil na pílu/zisk titulu. To sa teraz prejavuje v tom, že za posledné roky si klub nevychoval skutočných fanúšikov Slovana, ale tzv. fanúšikov úspechu, ktorí jednoducho po troch sezónach bez titulu a hlavne po tej minuloročnej katastrofe stratili záujem a nechodia na zápasy. Čakajú či (resp. kedy) bude Slovan opäť valcovať súperov v play off.

Ďalším dôvodom na stratu záujmu fanúšikov o Slovan sú Miro Lažo, Zdeno Cíger a Ceco ml. Teda nie oni samotní, ale to čo a ako sa udialo minulú sezónu.
Keď si miláčik publika, showman a srdciar nájde sponzora, aby mohol hrať za svoj milovaný klub, chcú ho fanúšikovia aj tréneri a predsa je odmietnutý, tak to skalný fanúšik vníma ako pľuvanec do tváre.
Keď Zdeno, ktorý ide z kožou na trh a vytiahne mužstvo z najväčších s*****k v čase krízy a je napriek jeho záujmu pokračovať na poste trénera odmietnutý takým spôsobom, že verejne povie, že to bolo pre neho veľké sklamanie - to pri tom dobre pozná pomery v klube a je väčšinou zdržanlivý vo svojich vyjadreniach - tak to už tiež každý spozornie.

Nehovoriac o tom, že sa musíme dva roky pozerať na to kým sa Liborov talent (nič osobné) KONEČNE ukáže, zatiaľ čo syn legendy klubu hrá a podáva dobré výkony v KOŠICIACH! Tak to už je na šľak trafenie aj pre najotrlejších jedincov.

Osobne poznám pár ľudí, čo kedysi chodili na Tehelné pole pravidelne, ale dnes už iba mávnu rukou a nechce sa im ani myslieť na to čo sa v klube deje - s cenou lístka to nemá nič spoločné. Ľudia vo vedení Slovana sa spoliehali na novú arénu ako na zázračný všeliek, ale pozabudli aj na takéto detaily. Nová hala je síce skvelá a ja osobne si samotné zápasy užívam úplne parádne – „vďaka“ tomu, že návštevnosť je slabá som si už mohol odskúsať sedieť na všetkých možných miestach od prvého radu až po 25-ty. Na Rangers som zhodou okolností skončil v Skyboxoch s kamarátmi, takže môžem zodpovedne prehlásiť, že čo sa týka haly ako takej je to fakt SUPER, ale to nestačí.

Viem že GM sa snažil presadiť príchod Mira Laža a v posledných vyjadreniach už hovorí, že   snaha je/bola poskladať mužstvo, ktoré najbližšie 2-3 sezóny zostane pokope, bude rásť a vyvíjať sa, naberať skúsenosti. Taká filozofia sa mi pozdáva. Verme, že je to dobré znamenie a postupom času sa podarí dostať naspäť aj pár odchovancov, ktorí hrajú na úrovni a sú navyše zanietení pre belasé farby.

Tiež dúfam, že bude viac a viac fanúšikov, ktorí sa nebudú správať ako rozmaznané deti a trucovať zakaždým, keď „nedostanú“ výhru, ale ocenia obetavý výkon, tak ako to urobilo tých pár najvernejších čo včera zostali na tribúne a tlieskali až do odchodu hráčov z ľadu.

PS: Máme mladé dravé mužstvo a ja sa práve na zápasy so Žilinou/Nitrou/Martinom vždy teším na to, že uvidím kopec gólov a pekných akcií v deravej obrane súpera :oD

Miko

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11