Logo

Správy

Perfektné, Slovan zdolal Omsk!

0 0

Hokejisti HC SLOVAN Bratislava porazili lídra východnej konferencie Avangard Omsk 3:2 po nájazdoch. Domácim sme pripravili prvú domácu prehru od 3. decembra.

$article->fk_main_image->title

Avangard Omsk – HC SLOVAN Bratislava 2:3sn (0:1, 0:0, 2:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 43. Kurjanov (Kalinin, Ivanov), Zaborský (Kurjanov, Ivanov)- 11. Bližňák (Miklík), 46. Kytnár (Daňo, Bakoš), rozhod. nájazd Ölvecký

Strely: 42:33 vylúčenia: 6:8 presilovky: 2:1 oslabenia: 0:0 pred 9870 divákmi rozhodovali: Naumov, Cherenkov, Pavlov, Maťuša

Zostavy:
Avangard Omsk: Reizivich - Salmela, Pujacs, Valentenko, Belov, Piganovič, Pivcakin, Kalašnikov - Frolov Sjomin, Perežogin - Záborský, Kuparinen, Mozer - Ivanov, Kurjanov, Kalinin - Nesterov, Taratuchin, Pervušin - Volkov
HC SLOVAN Bratislava: Janus - Sigalet, Sersen, Hudáček, Bližňák, Miklík - Mojžíš, Tabaček, Bartovič (C), Ölvecký, Kukumberg (A) - Ďatelinka, Mihálik, Bakoš, Kytnár, Daňo - Luža Švarný (A), Mikúš, Preisinger, Kudrna

V úvode prvej tretiny sa hral hokej zväčša v strednom pásme bez vyložených príležitostí. Slovan výborne bránil obrannú modrú a nedovolil Omsku dostať sa do tlaku. Domácim hokejistom nevyšla ani presilová hra po vylúčení Mihálika. Omsk sa dostal na dlhší čas pred Janusa v 7. minúte, kedy nás zatlačila Sjominova formácia s Frolovom a Perežoginom. Šance na skórovanie mali aj naši hráči Kudrnov pokus skončil tesne vedľa brány, strely Sersena a Tabačka kryl Reizivich. V 11. minúte sme dokázali využiť presilovku a streliť vedúci gól. Fínskeho brankára prekonal presnou strelou švihom Mário Bližňák – 0:1. Omsk sa naďalej trápil, jeho hráči si poriadny tlak nevytvorili ani v presilovke po vylúčení Bartoviča. Slovanisti naopak zavreli Omsk na celé dve minúty v ďalšej presilovke, no druhý gól z niekoľkých dobrých striel nepadol. V závere prvej tretiny hrali domáci tretiu presilovku, ale znovu ju nezahrali dobre.

V prostrednej časti hry Omsk výrazne zlepšil hru, čoho výsledkom bol častý pobyt domácich v našom obrannom pásme. Janus však držal Slovan, keď si poradil s dvomi strelami Záborského a tiež delovkou Kalinina. Na druhej strane dostal výbornú prihrávku Hudáček, rútil sa sám na Reizivicha, no ten vytiahol výborný zákrok. Ďalšie šance zlikvidoval gólman Omska pri vylúčení Salmelu. V druhej polovici druhej tretiny sme hrali opäť výborne v defenzíve a do vážnejších príležitostí sme Omsk nepustili. Naši hráči hrali na rýchle brejky a jeden z nich takmer vyšiel Kudrnovi, proti bol ale Reizivich, ktorý vyrazil jeho strelu mimo brány. V poslednej minúte vytiahol gólman Omska pefektný zákrok lapačkou po strele Bližňáka.

Nevyužité presilovky v prvých dvoch tretinách si domáci vynahradili na začiatku tretej tretiny, keď vylúčenie Ölveckého potrestal po vyšachovaní našej obrany Kurjanov – 1:1.  Avangard mohol ísť do vedenia v 44. minúte, Slovan však zachránil výborný Janus. Vyrovnaný stav dlho nevydržal. V 46. minúte vyrazil Reizivich puk len pred seba a dôrazný Milan Kytnár nás znovu poslal do vedenia - 1:2. Zvýšiť vedenie mohol v 53. minúte Bartovič, ale jeho bekhendový pokus nebol dostatočne razantný. Na našu smolu sa Omsku podarilo vyrovnať v 55. minúte v presilovke, keď z tesnej blízkosti prekonal Janusa Tomáš Záborský - 2:2. Posledné dve minúty riadneho hracieho času sa pri našej presilovke domáci poriadne báli o výsledok. Veľku príležitosti na skórovanie sme bohužiaľ nevyužili a zápas išiel do predlženia. 

V predĺžení boli aktívnejší domáci, najmä vďaka presilovej hre. Pri Sersenovom vylúčení to pred našou bránou doslova horelo a Slovan zachránila aj horná žŕdka. Dve minúty pred koncom bolo po faule na Bartoviča nariadené trestné strieľanie, ktoré však náš útočník nepremenil. Omsk v závere predĺženia zatlačil Slovan, ale šance nepremenil. O osude zápasu tak museli rozhodnúť samostatné nájazdy. V nich sa z našich hráčov presadil Bližňák a Miklík, za domácich len Frolov. Slovan tak zdolal lídra východnej konferencie Avangard Omsk na jeho ľade 3:2 po samostatných nájazdoch!

Rostislav Čada: Videli sme dramatický, agresívny a kvalitný zápas. Hrali sme veľmi dobre v obrane, súpera sme nepustili do žiadnych vyložených šancí. Jediná herná situácia v ktorej sme nespokojní je hra v oslabení, kde sme dvakrát inkasovali. Môže nás mrzieť, že za stavu 2:1 sme nevyužili niekoľko šancí na rozhodnutie zápasu. V tretej tretine sme pokračovali v bojovnom a disciplinovanom výkone. V nájazdoch sme zápas dotiahli do víťazného konca a zaslúžene získavame dva body.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11