Logo

Správy

Pani Ingrid zaspieva vo finále

0 0

Miro Šatan zaznamenal v troch zápasoch play-off fantastických 10 bodov.

$article->fk_main_image->title
Jeho explózia produktivity pripomína pamätnú sériu z lock-outovej sezóny 2004/2005, keď nám vystrieľal postup do finále cez hviezdami NHL nabitý trenčiansky tím. Po druhom zápase semifinále Slovnaft play off 2012 ho vyspovedala známa športová redaktorka denníka Šport Iveta Weiszová
"Je to pekné, ale hlavné je, že vyhrávame a mužstvo kráča dopredu. Nie je až tak podstatné, kto dá gól, hlavne, že padne."
- Ale ruku na srdce. Vy a Lipiansky výrazne ťaháte Slovan v tejto sérii. Bez vás by bol zrejme niekde inde...
"Lenže hokej je kolektívny šport. Je síce pravdou, že v prvom i druhom zápase zabrala a potiahla naša ,lajna‘, ale napríklad v druhom zápase sa pridal aj Bulík a za stavu 4:4 dal rozhodujúce dva góly, takže aj on prispel veľkou mierou k víťazstvu. Malo by to tak byť, že každý chvíľku ťahá pílku."
- Vy dvaja spoločne s Lipianskym ste si naozaj sadli. Čím to je?
"Jednoducho to funguje a preto to neanalyzujem až tak dopodrobna. Ale je to zrejme tým, že sme si vekovo blízki a poznáme sa zo žiackych čias, keď sme proti sebe hrávali."
- V sérii vyhrávate 2:0, čo je jednoznačné, ale na ľade to až také nebolo, bola to poriadna dráma vždy až do konca. Ako ste to vnímali?
"Naozaj to boli vyrovnané stretnutia a v tom druhom prvá tretina bola absolútne bláznivá so šiestimi gólmi, keď sme doťahovali vždy jednogólový náskok súpera. Bolo to až príliš otvorené a na play-off padlo množstvo gólov - 5:4 a 6:4."
- Takže obrana pokrivkáva v oboch tímoch?
"Podľa prvých dvoch zápasov to tak vyzerá. Skutočne má defenzíva výpadky a diery u oboch tímov. Budeme to musieť zmeniť a v Trenčíne si dávať oveľa väčší pozor."
- Na to, že ste boli favoritom a začínali ste doma, vaše začiatky neboli najlepšie, vždy ste prehrávali. Čím to bolo?
"V druhom zápase sme asi naozaj zaspali úvod, ale hneď v druhej minúte sme dostali gól po samostatnom nájazde Fabuša a prelínalo sa to z jednej strany na druhú, bolo to o jednom góle. Diváci však museli mať zážitok, tempo bolo vysoké. Hralo sa hore-dole a myslím si, že táto séria je ozdobou play-off."
- Na druhej strane vám slúži ku cti, že ste sa nepoložili a náskok súpera dokázali v pravý čas dotiahnuť. Svedčí to o psychickej odolnosti vášho tímu?
"Prvé dva zápasy naozaj otestovali našu psychickú odolnosť a som rád, že sme to zvládli."
- Ako ste prežívali, keď Karhunena v druhom dueli vystriedal Konrád?
"Keď sa na vás po minúte rúti sám hráč a inkasujete gól, ťažko sa dostávate do zápasu. Valilo sa to na Karhunena jedno za druhým a striedal ho Konrád, pre ktorého to muselo byť ťažké po pauze naskočiť do zápasu. Podal však vynikajúci výkon, zvládol to a podržal nás."
- V prvom zápase ste však takmer doplatili na nedisciplinovanosť niektorých mladších hráčov, keď Hudáček a Bakoš inkasovali vyššie tresty za nezmyselné fauly či reakcie a Buc tiež mal menšie "extempore". Prehovorili ste im ako starší hráč a kapitán do duše?
"Určite svoje zohrali emócie a neskúsenosť mladších hráčov. Na to som tu spolu s trénerom, aby sme im dohovorili a povedali im, čoho sa majú vystríhať. To si fakt nemôžu dovoliť, aby takto oslabili tím."
- Ešte jedna perlička na záver. Pri nastupovaní hráčov na ľad idete ako posledný, pred vami vstupuje naň Lipiansky. No pri vašom mene zvýrazní hlásateľ slovo - "pán" Miroslav Šatan. Všimli ste si to?
"Všimol a priznám sa, že pri prvom nástupe som sa pobavil aj ja. Bolo to zábavné. Ale je to vec hlásateľa, nestarám sa do toho a nechcem to viac komentovať ani rozpitvávať." 
Pred druhým semifinále zaspievala hymnu operná speváčka Aneta Mihályová, ktorá nám prezradila, že sa jej páči Miroslav Šatan. Toho sme sa preto opýtali, prečo by nemohla zaspievať aj jeho manželka Ingrid, ktorá je takisto operná speváčka. "Ingrid spievala v Buffale americkú štátnu hymnu, vari by zvládla aj našu...", zasmial sa Miro.

Rovnako vtipný bol aj generálny manažér belasých Maroš Krajči: "Dohodol som sa s Ingrid, že bude spievať vo finále :-)."

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11