Logo

Správy

Oliver Mikšík: Hádam sa na nás ten hokejový boh usmeje

0 0

Oliver Mikšík strávil síce sezónu v juniorke Slovana, po jej predčasnom vypadnutí však pomáha Belasým v záverečných bojoch v doraste. V minulovíkendových tesných výhrach Slovana si pripísal oba víťazné góly.

$article->fk_main_image->title

Oliver, v sezóne si hral aj v juniorke aj v doraste.
Odohral som si vlastne celú sezónu v juniorke, počas nej som bol tak na šiestich zápasoch aj v doraste, ale teraz, ako juniorka vypadla, tak  dohrávam sezónu v doraste. Inak v juniorke to bola pre mňa prvá sezóna, minulú sezónu som komplet celú odohral len v doraste.

Minulú sezónu bojoval Slovan so Zvolenom v priamom súboji o tretie miesto, tento rok je to taký viac–menej súboj na diaľku zase s týmto istým klubom rovno o titul. Očakával si, že by ste mohli mať aj v tejto sezóne také špičkové ambície?
Po úvodných kolách som si to veru nemyslel, ale tréner urobili veľmi dobrú robotu, máme veľmi dobre vyvážený kolektív, aj mladších, aj starších. Budeme sa snažiť dotiahnuť to čo možno najvyššie.

Viedli ste aj nejaký čas vo februári extraligovú tabuľku.
Potom sme si to poriadne pokazili s Košicami. Pritom sme doma nad nimi viedli 2:1, aj nám tréner povedal, že máme hrať s jedným dozadu, poriadne brániť, nehcieť každý jeden rozhodnúť. Ale ako to býva, „zbláznili“ sme sa, chceli sme dať tretí gól, chcel ho dať samozrejme každý. Samozrejme to nemohlo vyjsť a Košice sú tímom, ktorý takéto rozhodenia a taktické hlúposti vie využiť. Dali nám šesť gólov v tretej tretine, my sme teda dali jeden ešte dali, ale bolo po zápase. Na rozbehnuté Košice, ktoré sme naštartovali vlastne my samotní, sme už potom nemali. V Liptovskom Mikuláši sme prehrali, tak to nebudem komentovať. Mali sme to tam veľmi ťažké...

Posledný víkend ste mali Žilinu, tím, ktorý bojuje o medailu.
Majú veľmi silný káder, ide im o medailu, my sme tam ale išli aj tak len s jedným cieľom. Vyhrať. Inak by sme na boj o titul mohli zabudnúť. Tréner stanovil presnú taktiku, aj sme teda vyhrali, ale tréner veľmi spokojný s tým, ako sme hrali, nebol. 

V oboch víkendových zápasoch padli z tvojej hokejky víťazné góly.
Zadarilo sa mi konečne po dlhšom čase. Mal som veľmi veľa smoly v tejto sezóne, ale hádam aj toto málo, čo som mohol kolektívu pomôcť, pomôže. Verím, že ešte najpodstatnejšie góly ešte len čakajú v poslednom dvojkole! (smiech)

S Martinom bojujúcim o záchranu prišiel nepríliš jednoznačný výsledok.
Ani v Martine sme nehrali tak, ako sme schopní v optimálnej zostave a v optimálnych podmienkach. Dostali sme rýchly gól, potom sme našťastie šťastným gólom pár sekúnd pred koncom druhej tretiny vyrovnali, hneď sme dali aj v tretej a nakoniec sme predsa len vyhrali, aj keď sme sa dosť natrápili. 

Spomínaš optimálne podmienky. Takými asi nebudú tie, v ktorých hráte pod tlakom o medaily či dokonca o titul.
To je jasné. Ono je to podstatne ťažšie hrať v takej situácii, v akej sme, ako hrať spokojne uprostred sezóny, keď sa navyše aj darí.. Sme jednoducho pod tlakom, predsa len nám ide o veľa, v každom prípade o medailu, dokonca je v hre aj titul. Je to veľká zodpovednosť, najmä pre nás starších, ktorí sme posledný rok v doraste. Hráme pod tlakom, jednoducho „musíme“. Nie je to také ako napríklad v play off. Tam aj keď sme prehrali jeden zápas, ešte tu stále bola šanca vyhrať ten druhý a aj tretí na to, aby sa postúpilo ďalej. Tu jednoducho taká možnosť opravy nie je, o to je to v našej situácii v záverečných zápasoch ťažšie, keď chceme mať umiestenie také, aby sme s ním boli aj spokojní.

Spomínal si play off. Ako sa na to pozeráš z hľadiska hokejistu, že tento rok nie je?
Priznám sa, nechápem, prečo sa tento rok zrušilo. Je to jednoducho vyvrcholenie každej poriadnej súťaže. Je to veľa hecovania, rituálov, emócií, odfarbovania vlasov, je to jednoducho niečo výnimočné, niečo iné, ako dlhodobá súťaž. 

Čakajú vás posledné zápasy s Nitrou. 
Tej sa v poslednej dobe veľmi nedarí, nastupujú s mladými hráčmi. Ale my sa  na súpera nesmieme pozerať, musíme nastúpiť a všetko spraviť, aby sme vyhrali, nech stojí proti nám ako súper ktokoľvek. 

Stihol si v sezóne aj nejaké zápasy so Zvolenom?
Odohral som jeden doma, ten sme vyhrali 3:2, Vyhrávali sme, prehrávali, vyrovnali a v závere nakoniec rozhodli. Zvolen je veľmi kvalitný súper a sú s ním veľmi kvalitné zápasy. Sú tam chalani, ktorých poznám. A asi to bol aj taký najlepší zápas sezóny aj z mojej strany. Vyrovnával som, aj som nahrával Enrikovi Miškovi na víťazný gól.

Čakajú ťa posledné dva zápasy. Čo od nich očakávaš?
Hlavne si ešte naposledy užiť hokej a pokúsiť sa ešte aj o to vytúžené prvé miesto. Najmä pre tých chalanov, ktorí odohrali všetkých 44 zápasov, ktorí fakt odmakali celú túto sezónu. A nechcel by som, aby sme nakoniec boli druhí napríklad len kvôli tomu nešťastnému zápasu v Mikuláši... To by nielen mňa, ale všetkých nás skutočne veľmi mrzelo. Ale hádam sa na nás ten hokejový boh usmeje a vyhráme.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11