Logo

Správy

Miklík: Sochu nechcem mať nikde

0 0

Najproduktívnejší hráč Slovana Michel Miklík odpovedal tesne pred odletom na olympiádu v ruskom Soči na Vaše otázky.

$article->fk_main_image->title

Michel Miklík o Slovane

Martin
Ahoj Michel :) ... chcel som sa opýtať ako vnímaš tvôj odchod z Košíc do Slovana? ... v čom boli lepšie pre Teba Košice a v čom je lepší Slovan? ... a čo fanúšikovia? .. a ako vidíš svoje šance na Olympiáde? druhý - tretí útok?

Michel Miklík: Dostal som možnosť hrať vo výbornom klube, v lepšej lige. Bol to pre mňa krok vpred. Neváhal som a prijal som ponuku zo strany Slovana. Fanúšikovia sú tu vynikajúci, každý zápas nás ženú vpred a robia nám perfektnú atmosféru. Čo sa týka olympiády – predstavu nemám, všetko je v kompetencii trénerov.

Petra
Dobrý deň, ja by som sa chcela spýtať či ste spokojný so svojím pôsobením v Slovane. Nerozmýšľali ste nad odchodom do iného klubu?  Tešíte sa na ZOH ? Držím palce nech si zo Soči odnesiete nejakú tú medajlu na krku a možno si zopakujete aj svoj rozhovor s moderátorom na pódiu (myslím ten po príchode s Helsínk)

Michel Miklík: Slovan je profesionálny klub na vysokej úrovni. Hrám tu druhú najlepšiu ligu sveta, takže som veľmi spokojný. Po sezóne mi síce končí zmluva, no zatiaľ som nad odchodom nerozmýšľal. Chcem sa naplno sústrediť na záver tejto sezóny a všetky zostávajúce zápasy odohrať najlepšie ako viem. Na olympiádu sa veľmi teším, hrať olympijsky turnaj je pre mňa veľká pocta a splnený sen. Taký rozhovor na námestí ako po zisku strieborných medailí by som si po rovnakom úspechu zopakoval každý rok. (Smiech) 

Miška
Ahoj Michel, keďže je možnosť sa pýtať tak sa pýtam :D  čo je za tým, že sa ti v tejto sezóne v Slovane tak darí? plánuješ budúcnosť v slovane? alebo sa chystáš náš tím opustiť? prajem hlavne zdravie a veľa veľa belasých gólov, nech ti to padá, a nech nám robíš naďalej takú radosť ako doteraz.

Michel Miklík: Ďakujem veľmi pekne. Veľmi dobre si na ľade rozumiem s Michalom Vondrkom. Hráme spolu už druhý rok a ide nám to veľmi dobre. Nateraz som hráčom Slovana, chcem odohrať sezónu ako najlepšie viem a pomôcť tímu v boji o play-off. Svoju budúcnosť začneme riešiť po skončení sezóny.

Alojz 
Michel, čo vám dal príchod do Slovana a do KHL? Je zo Slovana bližšie na OH, alebo to spôsobili vaše dobré výkony na ľade?

Michel Miklík:  V Slovane som sa sa posunul vpred, hrám lepšiu ligu, na ľade mám dostatok priestoru. KHL je druhou najlepšou ligou sveta a som pod drobnohľadom trénera a verejnosti.  Myslím teda, že do reprezentácie je to bližšie.  

Dušan
Ahoj Michel. Chcel by som sa ťa spýtať ako vidíš šancu Slovana na postup do PLAY-OFF ? Či je 7 bodov veľa alebo sa to dá nejako uhrať? K tejto otázke by som chcel pripojiť ZOH 2014. Ako berieš prípravu na ZOH a s kým by si chcel hrať vo formácií ? V mene mojej rodiny ti prajem veľa štastia a úspechov či už v drese Slovana alebo našej republiky. GOOD LUCK ;)

Michel Miklík:  Ďakujem pekne! V hre je ešte dvanásť bodov, my na ôsmy tím strácame bodov sedem. K postupu by nám teda museli pomôcť aj iné tímy, no šanca postúpiť tam stále je. Budeme chcieť získať v zostávajúcich zápasoch čo najviac bodov. Pokiaľ bude hocijaká šanca, budeme stále bojovať. Je to všetko v kompetencii trénera, som hlavne rád, že som sa tam dostal a budem rád za akýkoľvek priestor na ľade.

Matúš
Keď ste dostali ponuku hrať za Slovan v KHL, zvažovali ste aj iné ponuky,ako napr. ostať v Košiciach,resp. iné tímy? Alebo ste ani sekundu neváhali?

Michel Miklík: Mal som v tej dobe jedinú ponuku. Vedel som, že Slovan ide do KHL, neriešil som nič iné. Bola to zaujímavá ponuka a hneď som po nej siahol.

Monika 
Ahoj Michel akurát sledujem zápas Slovenko - extraliga dal -goly ale to len zatial :) Gratulujem! :) S kým najlepšie vychádzaš v Slovane? :)

Michel Miklík: Ďakujem! V Slovane sme výborná partia, všetci si super rozumieme aj mimo ľadu. Keď mám povedať kto najviac, tak Mišo Vondrka a Roman Kukumberg.

Kolanka
Prečo ťa nevidieť pri samostatných nájazdoch?

Michel Miklík: Minulý rok sa mi v nich moc nedarilo, dal som minimum gólov, preto na ne nechcem chodiť. Myslím, že v tíme máme lepších hráčov, ktorí dokážu skórovať.

Michel Miklík o olympiáde

Jozef
Čau Michel, máš predstavu aké úlohy v teame budeš mať? V ktorom útoku budeš nastupovať a s kým? Samozrejme v Soči držím palce

Michel Miklík: Ďakujem veľmi pekne. Predstavu vôbec nemám. Zatiaľ sme sa o tom nerozprávali. Je to na trénerovi, bude sa to riešiť až v Soči.

David
Ahoj Michel, Sochi 2014 bude tvoja prvá olympiáda, na čo sa najviac tešíš a čo očakávaš od ZOH?

Michel Miklík: Teším sa úplne na všetko, chcem si to tam užiť od otváracieho ceremoniálu až cez všetky zápasy, ktoré tam odohráme.

Patrik
Prekvapila ťa tvoja nominácia do Soči či viacmenej si to očakával po tvojich perfektných výkonoch? :)

Michel Miklík: Cítil som, že tento rok je šanca veľká. Po zverejnení nominácie som však bol samozrejme prekvapený. Som veľmi rád, že som dostal od trénerov dôveru.

Samo
Zdravím, Chcel by som sa Michela spýtať na koho sa v našej reprezentácii najviac tešíš a s ktorým hráčom v tíme si najviac rozumie?

Michel Miklík: V národnom tíme je výborná partia. Rozumiem si s každým hráčom a teším sa na všetkých chalanov.

Dávid
Na nete som čítal že na izbe budeš s Janom Lacom a že si s ním už bol aj počas MS :D
Je s ním sranda lebo čo som počul Branka v rádiu tak si to s Trtom užil tak je taka sranda aj s Janom :D  A ešte jedna otázka neuvažuješ o zmene klubu? Keď áno kam by si chcel ísť

Michel Miklík: S Jánom Lacom som na izbe ešte nebol. Na majstrovstvách sveta som vždy býval s Marcelom Haščákom. S Janom sa však poznám už dlhší čas, bol som s ním na nejakých turnajoch počas sezóny. Určite si užijeme veľa srandy a na spolubývajúceho sa teším.  Ako som už odpovedal. Sústredím sa na záver sezóny v Slovane, ktorý chcem dohrať najlepšie ako viem. Budúcnosť budeme riešiť po skončení sezóny.

Michel Miklík o svojej kariére

Tibor
Prečo máš číslo dresu 19?

Michel Miklík: Čislo 19 nosím už od juniorských čias - je to moje obľúbené číslo a keď je voľné vždy si ho rád zoberiem.

Lukáš
Ktorý gól v doterajšej kariére si vážiš najviac? alebo ktorý považuješ za najdôležitejší?

Michel Miklík: Nemám jeden gól, ktorý si najviac vážim. Vážim si všetky na majstrostvách sveta. Nebolo ich veľa (smiech), takže tie si dobre pamätám.

Kristián
Dobrý deň. Ako spomínate na vaše časy strávené v ŠHK 37 Piešťany? Páčilo sa vám tam, alebo ste rád, že ste odtiaľ odišiel?

Michel Miklík:  V Piešťanoch som strávil pekné hokejové roky. Odišiel som odtiaľ v junioroch. Piešťany hrali len prvú ligu, ja som chcel vyskúšať extraligu. Boli sme tam veľmi dobrá partia, kamáratstva vydržali až do dnes.

Róbert
Ktorý zápas bol pre teba psychicky najťažší?

Michel Miklík:  Neviem povedať jeden jediný. Najhoršie sú vždy tie zápasy, keď sa nedarí celému tímu ani hráčovi individuálne.

Tomáš
Ahoj Michel, Chcel by som sa Ťa opýtať aké sú Tvoje životné ciele čo sa týka hokeja ? Alebo respektíve čo by bol pre Teba najväčší úspech ?

Michel Miklík: Za svoj najväčší úspech považujem zisk striebra na majstrovstách sveta v Helsinkách v roku 2012. Doteraz bolo mojim cieľom zúčastniť sa olympijskych hier, čo sa mi aj splnilo. Ďalším cieľom je dosiahnuť úspech pod piatimi kruhmi.

Marek 
Dobrý deň. Chcem sa spýtať Michela, v koľkých rokoch začínal s hokejom, kto bol vtedy jeho veľký vzor a ku ktorému súčasnému hráčovi najviac inklinuje?
Ďakujem a prajem mu na OH pevné zdravie a formu minimálne ako teraz :)

Michel Miklík:  Ďakujem pekne. S hokejom som začínal v ôsmich rokoch. Nejaký veľký vzor som nemal. V súčasnosti obdivujem hru Pavla Datsyuka.

Eduard
Aký je to pocit stále istým spôsobom reprezentovať Slovensko v posledných rokoch ??? (Slovan ako tím KHL , SVK 2012 , SVK 2013 ) a čo očakávate od olympiády ???

Michel Miklík: Je to pre mňa veľká česť a pocta reprezentovať našu krajinu, či už na klubovej úrovni za Slovan v KHL, ale aj na majstrovstvách sveta, či aktuálne na olympijskych hrách.

Radoslav
Milý Mišo. V akom veku si sa prvý krát začal zaujímať o hokej a začal ho hrávať?

Michel Miklík: Som Mišel (smiech). Odpovedal som už vyššie – Hokej som začal hrávať ako osemročný a v tom čase som sa o neho začal aj viac zaujímať.

Zuzana
Dobrý deň, ste najproduktívnejší hráč tímu, minulý rok sa vám narodil syn Michel, teraz odchádzate na vašu prvú Olympiádu, mam pocit že vám ide karta. Mate ešte nejaké nesplnené priania a méty na ktoré by ste chcel dosiahnuť?

Michel Miklík:  Olympiáda bol pre mňa najväčší cieľ, ten sa mi aj podarilo dosiahnúť. Jeden z ďalších cieľov by bol dosiahnúť úspech na olympiáde v ruskom Soči.

Lucia
Ahoj. Čo ťa viedlo k tomu aby si začal hrať hokej? :)

Michel Miklík: Bola to taká zhoda náhod. Hokej začali hrať moji bratranci, raz ma medzi seba zavolali. Veľmi ma to chytilo a hrám ho až do dnes.

František
Ktorá sezóna bola pre vás osobne ťažšia? Vlani, alebo tohtoročná? Ďakujem

Michel Miklík: Myslím, si že tohtoročná. Vlani sa nám darilo od začiatku a takmer celú sezónu sme boli v zóne postupu do play – off. Tento rok nám ušiel úvod a súperov dobiehame.  

Peter
Michel, ked raz budeš na hokejovom dôchodku, chcel by si mať sochu podobnú piešťanskému "barlolámačovi" - akurát, ze s hokejkou?

Michel Miklík: (smiech) Nechcem mať sochu vôbec nikde.

Michel Miklík o sebe a súkromí

Viktor
Dobrý deň, rád by som sa Miklíka spýtal ako prišiel k menu "Michel" nie Michal a ako sa dostal k hokeju v akom veku ho začal hrávať a či ho to už od detstva bavilo alebo bol do toho tlačený. Za možnosť opýtať sa veľmi pekne ďakujem.

Michel Miklík:  Ďakujem za otázku. Nikdy som sa nadtým nezamýšľal. Meno mi dala mama, je to otázka skôr na ňu.

Miro
S ktorými dvoma hráčmi by si si chcel zahrať v útoku, keby si si mohol vybrať ktorýchkoľvek hráčov na svete?

Michel Miklík:  Ak by som si mohol vybrať kohokoľvek, v jednom útoku by som si rád zahral s dvojicou Datsyuk, Zetterberg.

Michal
Dobrý deň , chcel by som sa Vás spýtať v koľkých rokoch ste začali hrať hokej a či sa dá začat s hokejom aj v 15 rokoch. Ďakujem

Michel Miklík:  S hokejom som začal asi v ôsmich rokoch. Myslím, že sa dá sa začať v každom veku, no ťažko sa potom dobiehajú hráči, ktorí začali skôr.

Ivan
Uvažoval si niekedy nad tým, že miesto hokeja sa budeš zaoberať iným športom? Ak hej, akým?

Michel Miklík:  Ani nie, možno by som sa rád venoval golfu, ale ten mi vôbec nejde. Zostanem teda radšej pri hokeji. (smiech)

Milan
Dobrý deň, chcem sa spýtať či, vykonávate pred zápasom nejaké rituály?  Ďakujem

Michel Miklík: Špeciálne rituály nie. Všetko však robím vždy rovnako. V tom istom čase sa obliekam, pred každým zápasom robím rovnakú rozcvičku a podobne.

Katarína
Akú značku vody po holení používaš ? :D Aké číslo topánky máš ? :D Ktoré jedlo vieš uvariť najlepšie ? :)

Michel Miklík: Vodu po holení nepoužívam, pretože sa holím iba strojčekom. Moje číslo topánky je 9,5. Jedlo uvariť neviem žiadne - varí u nás manželka a ja jej v kuchyni len zavadziam. (smiech)

Tomáš
Zdravím Michel..chcel by som sa spýtať, že ako tráviš čas pred zápasom a po zápase?.. :)

Michel Miklík: Pred zápasom máme ráno tréning, následne obed. Poobede spím zhruba hodinku a pol. Dve hodiny pred zápasom sa stretneme všetci v kabíne. Po zápase sa navečeriam doma, alebo niekde vonku.

Štefan
Ahoj Michel, hrávam často a rád hobby hokej , cca 3x do týždňa. Máme s chalanmi  jeden problém s ktorým by si nám môhol pomôcť. Hrávame s kvalitnými rukavicami no aj tak sa nevieme zbaviť príšerného zápachu z nich . Máš aj ty s týmto problém? Pokiaľ áno čo používaš? Nám už manželky chcú ruky odrezať taký sme zúfalý :-)

Michel Miklík:  (smiech) Nič špeciálne na to neni. Majú s tým problém takmer všetci tí, ktorí hrávajú hokej. Keď už smrdia, hádžeme ich masérom do práčky.

Martin – víťazná otázka
Zdravim, chcel by som sa opýtať aké sú tvoje najobľúbenejšie koláče?

Michel Miklík: Mám rád veterníky a gaštanové pyré.

Patrik
1. Od koľkých rokov si hrával hokej?
2. Keď si bol dieťa, aký klub si mal najradšej?
3. Keby že dostaneš ponuku ísť do NHL hrať za akýkoľvek klub, aký klub by si si vybral a prečo?
4. Čo ťa viac potešilo, keď si dostal ponuku ísť na olympiádu 2014 alebo keď si prvý krát išiel reprezentovať Slovensko?
5. Tvoja najobľúbenejšia pesnička?

Michel Miklík: Hokej hrám od ôsmich rokov. V detstve som fandil Detroitu Red Wings. Keby to bolo len na mne, vybral by som si klub z NHL, kde je celý rok teplo, teda Tampa Bay, Florida, Los Angeles. Účasť na olympiáde má potešila viac. Počúvam rôzne štýly, vyhranený žáner nemám.

Lucia
Aká je strava hokejistov?

Michel Miklík:  V deň zápasu si dám na raňajky ovsenú kašu, vajíčka. Obedy sú rovnaké. Slepačia polievka, cestoviny, kuracie mäso, ryža. Po zápase je strava voľnejšia. Je otravné jesť celý rok kuracie mäso. Mimo zápasové dni mám rád všetky jedlá.

Jana
Dobrý deň, považujem Ťa za jedného z najlepších slovenských hokejistov a zvlášť Ti ďakujem za to, čo si urobil pre Slovan. Chcela by som sa opýtať, aký bol tvoj obľúbený predmet v škole? A aký predmet si naopak neznášal? Prajem veľa úspechov v Slovane aj na ZOH.

Michel Miklík:  Ďakujem veľmi pekne za prianie. Mal som rád matematiku (smiech). Nemal som rád angličtinu.

Karin – Víťazná otázka
Tak Miki ja Vám prajem všetko dobré a hlavne veľa zdravia... a najviac hokejových úspechov :) ! moja otázka : obľúbená krajina, mesto? .. Vidíme sa na SLOVANE ! :)

Michel Miklík:  Obľúbené sú moje rodné Piešťany. Mám veľa miest, ktoré by som chcel vidieť, no teraz nie je moc času. Rád by som pochodil veľké mestá v USA, pozrel si Austráliu.

Linda
Vieš si predstaviť, že by si sa venoval inému športu ako hokeju, alebo by si rád skúsil prácu z inej oblasti?

Michel Miklík:  Nateraz si neviem predstaviť, že by som robil niečo iné. Rád by som sa venoval hokeju čo najdlhšie. Z iných športov by som si vybral golf.

Pavol – víťazná otázka
Michel, pred časom som ťa videl v reštaurácii u Deda, ochutnal si ich známy hovädzí hamburger?

Michel Miklík:  Hamburger som v reštaurácii ochutnal, tiež veľa iných jedál. Chodím tam rád na večere, pretože tam vynikajúco varia.

Šimon
Dobrý deň, ja by som sa chcel opýtať najproduktívnejšieho hráča Slovana: Kedže sa blíži Valentín, čo darujete svojej manželke na tento sviatok? Prajem veľa štastia na OH, veľa gólov a úspešných asistencií aby ste priniesli nejaký cenný kov.

Michel Miklík:  Ďakujem veľmi pekne! Manželke donesiem tento rok určite nejakú pozornosť zo Soči.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11