Logo

Správy

Nevydarený vstup do finálovej série

0 0

Juniori HC SLOVAN Bratislava napriek účasti Marka Daňa, Tomáša Mikúša a skvelej diváckej kulise podľahli rovesníkom Banskej Bystrice v prvom zápase finále extraligy juniorov 0:2.

$article->fk_main_image->title

Juniorka bude môcť vyrovnať stav série už zajtra o 17:00. Zápas sa bude hrať opäť na hlavnej ľadovej ploche Slovnaft Arény a vstup bude pre všetkých priaznivcov voľný

HC Slovan Bratislava – HC´05 Banská Bystrica 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly a asistencie: 0:1 Róth (Kovalík), 0:2 Gašpar (Lunter, Predajniansky)

Vylúčení: 1/2, Využitie: 0/0, Oslabenie: 0/0, Rozhodcovia: Baluška, Kacej, Výleta, Špička (inštruktor)
Diváci: 2143 

HC Slovan: Rybár – Valjent, Bačik, Skurák, Luža, Gula, Lukáčik, Černák, Kopecký–Tibenský, Zajíček, Brodek, Mikšík, Schroner, Novák, Môcik, Šalka, Petráš, Miško, Daňo, T. Mikúš
HC´05 Banská Bystrica: Košarišťan - Rosandić, Mikuš, Janovský, Tarabí, Varga, Predajniansky, Gachulinec, Ramaj – Melkumjan, Hlinka, Macko, Šeliga, Lunter, Šimun, Majling, Gašpar, Róth, Kovalík, Valent, Lamper

Prvé minúty sa hral nemastný neslaný hokej, nakoľko obe mužstvá sa snažili oťukať svojho súpera. Obraz hry sa zmenil až v piatej minúte, keď sa začal hrať svižný hokej s príležitosťami na oboch stranách s miernou dominanciou našich chalanov. Počas deviatej minúty zápasu si mladí Slovanisti vypracovali niekoľko sľubných šancí na vsietenie úvodného gólu, ale proti tomu bol brankár Košarišťan, ktorý v svojej svätyni čaroval. Počas druhej polovice prvej tretiny sa naši chalani dopustili mnohých zakázaných uvoľnení, čím uľahčili Banskej Bystrice prácu a to mohlo v poslednej päťminútovke vyústiť do úvodného gólu súpera, tak ako čaroval Košarišťan, tak bravúrnymi zákrokmi sa predviedol aj náš Rybár.

Hneď v úvode druhej tretiny sme dostali všetci studenú sprchu v podobe úvodného gólu. Róth potrestal individuálnu chybu našej obrany. Dostal sa do samostatného nájazdu a proti jeho strele pod hornú žŕdku bol Rybár bezmocný. Gól vlial viac síl do žíl mladých Bystričanov, ktorí od tejto chvíle boli aktívnejší, mali viac šancí a neraz chýbalo málo, aby potrestali naše chyby. Naši chalani to nevzdali a naďalej úporne bojovali, prečíslenie Šalku so Zajíčkom a ani následná presilovka nepriniesla vytúžený vyrovnávajúci gól. V úvode druhej desaťminútovky sa chalanom podaril po veľmi peknej akcie vsietiť gól, ale ten nakoniec nebol uznaný pre posunutú bránku. O niekoľko desiatok sekúnd sa do sľubnej príležitosti dostal Môcik, po ňom nováčik Daňo, ale ani jeden neprekonal dobre chytajúceho Košarišťana.

Poslednú tretinu začali chalani aktívne, ale aj tak sa hralo viac pri mantineloch a za bránkou ako pred ňou. Aj tie príležitosti, ktoré sa im naskytli sa nevedeli „dokotúľať“ za Košarišťanov chrbát. Banská Bystrica mohla definitívne prikloniť víťazstvo na svoju stranu v 57. minúte, keď sa puk odrazil od šibenice za Rybára a ten o päť minút dvanásť chytil puk na bránkovej čiare.

Najväčšiu šancu celého zápasu mal v 59. minúte na hokejke Marko Daňo, no ani jeho strela si nenašla cestu za chrbát banskobystrického brankára. Svoje víťazstvo spečatili Bystričania v poslednej sekunde zápasu gólom do prázdnej brány.

Ako hodnotíte dnešný zápas?

Jozef Pethö, HC SLOVAN: Dnes a aj v základnej časti sme s Banskou Bystricou odohrali vynikajúce zápasy, mali skvelú úroveň, čo sa potvrdilo aj dneska. Zároveň sme hrali prvýkrát na hlavnej ľadovej ploche, prišla slušná návšteva. Tieto zápasy playoff sú o chybách a my sme tu chybičku spravili. V druhej tretine sme dostali gól a prehrali sme ju jedna nula. Samozrejme aj my sme tam mali nejaké šance, ale ten gól sme nedali. Keď nedáme góly nemôžeme pomýšľať o víťazstve. Škoda záverečných minút v power-play, kde sme si vytvorili tlak a znova to bolo bez gólu. Súper nám dal gól do prázdnej brány a vedie dnes dva nula. Z tohto zápasu sa samozrejme musíme poučiť. Zajtra je nový deň, nový zápas a musíme urobiť všetko, aby sme zajtra vyhrali.

Aké to bolo pre chalanov hrať pred takouto kulisou?

Jozef Pethö, HC SLOVAN: Tak určite, je to pre náš všetkých sviatok. Sme radi, že sme sa dostali do finále. Priznáme sa, vôbec sme nečakali takúto bohatú kulisu. Boli skvelí, len škoda, že sme im to neoplatili víťazstvom. V zajtrajšom zápase urobíme všetko, aby sme ich potešili. Naozaj boli fantastickí.

Ako vnímajú chalani pomoc troch hráčov z A- mužstva? Patrik Luža s nimi odohral už 12 zápas, ale pre Daňa s Mikušom to bola premiéra.

Jozef Pethö, HC SLOVAN: Samozrejme títo traja hráči boli veľkým ťahákom pre divákov. My to berieme, že sa to udialo na poslednú chvíľu. Sú to skvelí hráči, súper si na nich dával pozor, ale bolo ich na ľade vidieť a pre našich chlapcov je to veľké plus, že môžu hrať s takými hráčmi, ktorí majú niečo za sebou. Pre nich je to len a len prínos.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11