Logo

Správy

Nešťastná prehra s Nižnekamskom

0 0

Hokejisti HC SLOVAN Bratislava vyhrávali nad Neftechimikom Nižnekamsk až do 60. min, no napriek tomu získali iba bod.

$article->fk_main_image->title

HC SLOVAN Bratislava - Neftechimik Nižnekamsk 1:2sn (1:0, 0:0, 0:1, 0:0 - 0:1)  

Góly: 18. Švarný (Kukumberg) - 60. Polygalov (N. Belov, Milovzorov), rozhod. nájazd Petr Koukal 

Strely: 29:44, vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely 34:48. 10 055 divákov, Rozhodcovia: Karabanov, Sergejev - Nazarev, Morozov (všetci Rus.)

Zostavy:
HC SLOVAN: Janus - Višňovský, Sigalet, Vondrka, Bližňák, Miklík - Sersen, Sekera, Hudáček, Lipiansky, Bartovič - Švarný, Tabaček, Bakoš, Kytnár, Kukumberg - Trška, Kudrna, Ölvecký, Šťastný, Preisinger
Neftechimik: Dalton - Berezin, Blochin, Selujanov, Mamašev, Belov, Lukjančikov, Rozin, Groť - Pestuško, Cibák, Milovzorov - Polygalov, Koukal, Netík - S. Aľševskij, Chochriakov, J. Aľševskij - Komaristyj, Ziazov, Galimov

Úvodné minúty stretnutia priniesli z oboch strán otvorený hokej, v ktorom sa hra pravidelne prelievala z jednej strany na druhú. V 4. minúte korčuľovali dvaja naši hráči na jedného obrancu hostí, no strela Michela Miklíka, rovnako ako dorážka Mária Bližňáka za chrbtom kanadského gólmana Daltona neskončili. O štyri minúty neskôr pri vylúčení Jonathana Sigaleta sa pred Janusa drzo natlačil Chochriakov, puk však nedokázal pretlačiť popod brankárove betóny. Postupne sa tímy začali zameriavať viac na defenzívu a hra sa začala kúskovať. V 10. minúte Vondrkov zrazený pokus skončil v Daltonovej lapačke, vzápätí musel byť brankár hostí pozorný pri strele Šťastného. Domáci sa dočkali gólovej radosti v 18. minúte, keď po prihrávke Kukumberga obranca Švarný namieril od modrej čiary presne do pravého dolného rohu bránky a na radosť zaplnenej Slovnaft Arény nás poslal do vedenia.       

Druhú časť tak otvorila presilovka hostí, tá ale nepriniesla väčší rozruch pred Janusom, keďže naši hráči  umne vytláčali súpera do rohov. Slovanisti sa naďalej spoliehali na bleskové brejky, hráči Neftechimiku zasa na silnú hru pri mantineloch, kde si najmä prvý útok s Cibákom dokázal chvíľami utvoriť tlak. V 24. minúte vyriešil prečíslenie 2 na 1 Miklík strelou, ktorú zrazil domáci obranca Selujanov mimo bránu. Na opačnej strane podkúrili našej obrane Groť a Pestuško. Následne si prvýkrát zahrali presilovku zverenci trénera Čadu. Počas dvoch minút mal najväčšiu šancu kapitán Lipiansky, ktorého vyhcytal Dalton. V 28. minúte zachránil Slovan pred vyrovnaním Chochoriakova Janus. V 32. minúte zachytil nepresnú prihrávku Komaristého Mário Bližňák, dostal sa do nájazdu, no ešte predtým ako mohol zakončiť, ho poslal k ľad, podľa rozhodcov čistým zákrokom Rozinu.

V závere prostrednej časti hry využil nepresnú rozhohrávku hostí Kukumberg, ale svoju delovku poslal len do ramena Daltona. V tretej tretine sa Slovanisti stiahli do obrany a na modrej vyčkávali na útoky hostí. V 43. minúte Ziazov pálil z pravého kruhu len do Janusovho náručia, o chvíľu neskôr ten istý hráč pálil zboku do nášho brankára. V 51. minúte našiel Koukal spoza bránky Galimova a fantastický Janus predviedol ďalšiu parádu. O pár okamihov neskôr sa rútil na Daltona Michal Vondrka, no tiesnený nedokázal pretlačiť puk do siete. V 55. minúte mohol poistiť naše vedenie Michal Vondrka, en však svojou strelou len opečiatkoval žrď súperovej bránky. Hostia v poslednom zúfalom pokuse odvolali v hre 4 na 4 brankára a tento ťah sa im vyplatil, keď 45 sekúnd pred koncom tretej tretiny Polygalov z dorážky vyrovnal a poslal duel do predĺženia. V ňom gól nepadol a tak prišli na rad nájazdy, v ktorých Polygalov a Koukal rozhodli o šťastnom triumfe hostí. 

Hlasy trénerov:
Rostislav Čada, tréner HC Slovan: "Z pohľadu výsledku a času, v ktorom sme dostali vyrovnávajúci gól, sme odohrali určite nešťastný zápas. Štvrtkový duel s Ufou nás stál veľa síl, čo sa prejavilo najmä pri využívaní šancí v prečísleniach. V čase, keď sme hrali presilovku a snažili sa neurobiť taktickú chybu, sme žiaľ spravili faul a následne v pasívne hrajúcom oslabení sme dostali vyrovnávajúci gól. Táto skutočnosť sa bohužiaľ prejavila i v našom presvedčení premieňať samostatné nájazdy, kde bol súper efektívnejší a preto si odváža z nášho ľadu dva body."

Vladimir Golubovič, Neftechimik Nižnekamsk: "Myslím si, že hokej sa divákom páčil. Hra bola dobrá a priebeh sa podobal prvému vzájomnému súboju na našom ľade. Vtedy sme my viedli, súper vyrovnal a prehrali sme nakoniec v nájazdoch, teraz sa situácia zopakovala, ale v opačnom garde. Pri zraneniach Jakupova a Osalu sme zostavili káder plný mladých hráčov, ten sa ale zhostil svojej úlohy na výbornú."

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11