Logo

Správy

Nechceme byť v Kontinentálnej hokejovej lige len do počtu

0 0

Rozhovor s generálnym manažérom Marošom Krajčim

$article->fk_main_image->title

Ako ste spokojný s výbermi vo víkendovom drafte nováčikov Kontinentálnej hokejovej ligy?

Šli sme hlavne po slovenských hráčoch, ušiel nám obranca Martin Gernát, po ktorom z pätnástej pozície siahla Ufa, ale inak spokojnosť je. To hlavné čo sme chceli, sa nám podarilo zachytiť, to znamená našich reprezentantov, ktorí úspešne bojovali v Piešťanoch a vrátili 18-tku medzi svetovú elitu.

Bratislavský Slovan bude hrať v Kontinentálnej hokejovej lige, ale aj v letnej súťaži European Trophy. Tá štartuje v auguste, Belasí ale podľa reglementu KHL môžu začať spoločnú prípravu až v polovici júla. Bude to hráčom stačiť na prípravu?

Hráči sa budú pripravovať individuálne a budú kontrolovaní. Tím sa potom stretne 11. júla. Aj toto sa z roka na rok mení. V minulej sezóne to bolo 20.7. teraz o 9 dní skôr. Na daný termín musia prísť hráči do klubu pripravení a oni vedia s akými hodnotami majú nastúpiť. V prípade, že by pripravení neboli, tak ich čakajú sankcie možno až prerušenie kontraktu.

European Trophy bude hrať Áčko Slovana, alebo sa tejto letnej súťaže zúčastnia hokejisti z farmy Slovana zo Skalice?

Samozrejme, že letnú súťaž bude hrať Á-čko Slovana. Berieme to ako prípravu na novú sezónu. Tak ako by sme brali prípravné turnaje. S tým, že táto súťaž Vám zaručuje vyššiu kvalitných súperov. Takže kompletne Áčko sa takto bude pripravovať na Kontinentálnu hokejovú ligu.

Do Slovana sa vracia Ján Tabaček, prichádza Vladimír Dravecký, na 3 roky sa upísal člen širšieho výberu slovenskej reprezentácie Milan Kytnár, ktorý uplynulú sezónu dohral v najvyššej fínskej súťaži v klube HPK Hämeenlinna. Belasý dres budú obliekať aj vicemajstri sveta Mário Bližňák a Milan Bartovič a ďalšie posily ste hľadali priamo v Helsinkách počas majstrovstiev sveta.

Práve v týchto dňoch by sme mali dotiahnuť podpisovanie týchto kontraktov. Mená ale ešte nechcem zverejňovať, lebo sa nám zmluvy zatiaľ nevrátili podpísané, ale sú tam hráči, ktorých sme videli aj na majstrovstvách sveta a sú tam aj hráči, ktorých doťahujeme z našej extraligy a sú tam ešte aj viaceré posty otvorené.

Zdá sa teda, že bratislavský Slovan nevstúpi do Kontinentálnej hokejovej ligy s malou dušičkou.

Určite nechceme byť v Kontinentálnej hokejovej lige len do počtu. Chceme uspieť a podľa toho pripravujeme aj mužstvo. O cieľoch je ťažké hovoriť, pretože tím ešte pohromade nebol a chvíľu ani nebude, ale prvoradým cieľom určite bude dostať sa do Play off. To je potom samostatná súťaž. Prvá sezóna bude pre nás samozrejme zložitá, pretože je tam veľa nových vecí s ktorými sa budeme stretávať po prvýkrát, ako napríklad dlhé cestovanie, regenerácia, časový posun, pretože niekde je posun až 8-10 hodín. Vieme, že to nebude jednoduché, ale musíme sa s tým vyrovnať. A veríme, že ten prvotný cieľ, teda postup do Play off sa nám podarí splniť.

So vstupom do Kontinentálnej hokejovej ligy súvisia ak kontroly štadióna zo strany nadnárodnej súťaže. Kedy očakávate inšpekciu? A je vôbec nutná? Veď Zimný štadión Ondreja Nepelu spĺňal podmienky Medzinárodnej hokejovej federácie.

Sú tam rozdiely medzi predpismi IIHF a KHL, takže sú veci, ktoré pred štartom nového ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy musíme doladiť. Zásadný problém by tam byť nemal, ale sú tam viaceré drobnosti, ako úprava časomiery, prekreslenie bránkovísk, iné uchytenie plexiskla v mantineloch, alebo prekrytie vstupov hráčov na ľadovú plochu a množstvo ďalších bodov, ktoré musíme dotiahnuť. Technická komisia príde v dňoch 2-4 júna, takže v najbližších dňoch budeme mať za sebou kontrolu z KHL. Je jasné, že nejaké výhrady budú a my potom budeme mať časové obdobie zhruba jeden a pol mesiaca, aby sme to technicky doladili podľa reglementu KHL.

Autor: Martin Balu, www.slovenskozijehokejom.sk

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11