Logo

Správy

Najnižší rozpočet sa ešte nestihol prejaviť ;o)

0 0

Slovan body na súperových klziskách nezískava, ale stráca

$article->fk_main_image->title

Dnes tesne po zápase som si volal s kamošom a on hovorí: „...to je paráda, my získavame body na súperových klziskách! Kto by to bol pred sezónou povedal?!“. A ja mu na to „my ich (body) skôr trestuhodne púšťame! :oP“.

Keď sa chalani vrátia vo štvrtok z „výletu po šírej Rusi“ budú mať za sebou už tretinu základnej čati KHL. (Mimochodom len v prvom kalendárnom mesiaci od 6. 9. do 7. 10. odohrali tých zápasov 13, čo bola presne štvrtina ZČ!) Takže už sa nedá celkom hovoriť o „začiatku“ súťaže a je aj vhodná chvíľa na čiastkovú bilanciu nášho pôsobenia v novej lige.
To (priznám sa) ďaleko, ďaleko predčuje moje najoptimistickejšie nádeje. Pred sezónou som skutočne nevedel, čo očakávať najmä vzhľadom na to, že si klub ponechal viac hráčov z minulej sezóny (16) než som predpokladal. A to najmä tých mladších, ktorí boli doplnení taktiež hlavne omladinou z našej či českej extraligy. Ako sa ukazuje moje opatrne optimistické nádeje vkladané do pána Čadu – že vyžmýka z mladých maximum a prinajmenšom neurobíme hanbu a budeme mať aj reálnu šancu na play off – boli vlastne až príliš opatrné. Vsadiť na dravosť mladých hráčov sa ukázalo, ako správny ťah a všetci chalani viditeľne herne rastú z týždňa na týždeň! Keď sme na začiatku stratili pár bodov so súpermi, ktorých sme mohli hravo zdolať, tak sme to dohnali proti niektorým veľkoklubom, kde nás zachránila príslovečná bojovnosť a skvelý Jaro.
Výsledky, ktoré dosiahli naši chalani predčili očakávania všetkých fanúšikov, ktorých poznám a to ja napriek tomu, že máme stále veľké rezervy v obrane a hlavne tie presilovky sú katastrofálne. Posledné dva zápasy sme inkasovali pri našej prevahe... O to viac teší to, že naši hráči aj napriek tomu tie body dokážu vybojovať. Ďaľším príjemným prekvapením je fakt, že hra nie je až taká defenzívna, ako som sa „obával“ pred sezónou. Aj keď je to dané aj tým, že máme väčšiu kvalitu v útoku ako v obrane a súčasný tréner to jednoducho neignoruje (a bezhlavo neneguje) tak ako jeho predchodca pred rokom.
Po 16-tich zápasoch môžem s radosťou skonštatovať, že na „kolotoči“ nás povozilo zatiaľ iba jedno jediné mužstvo (Traktor Čeliabinsk). Prakticky so všetkými súpermi sme zohrali vyrovnané súboje. Dokázali sme poraziť aj hviezdami nabité mužstvá, ktoré mali útočnú prevahu a pomaly sa dostávam do takej fázy optimizmu, že sa už začínam tešiť na play off.
To, že by sme tam nejakým zázrakom chýbali, si už ani nepripúšťam! Aj keď si uvedomujem, že je k nemu ešte veľmi ďaleko. Bodové odstupy sú stále minimálne a aj malá kríza može narobiť veľa škody. S jedlom však rastie chuť.
Dnes po zápase sme v tabuľke preskočili pražský Lev, ktorý nám v lete vyfúkol niekoľko potenciálnych hráčov (Serso, Mikúš atď.) a celkovo náš najnižší rozpočet v lige na ľade vôbec nebadať, a to ani proti najsilneším mužstvám. Je tam samozrejme vidieť rozdiel, ale chalani to doháňajú vôľou a bojovnosťou a čo ma najviac teší, konečne vidím v slovenskom tíme aj psychickú odolnosť! O čo krajšie je to vidieť u svojho srdcového tímu :o)
Len tak ďalej chalani, dúfam, že nás neprestanete príjemne prekvapovať po celý zvyšok sezóny!

Miko

V tejto sezóne sme pre vás pripravili novinku, ktorá dáva možnosť vyjadriť sa blogom každému fanúšikovi - viac infomácií v článku OPEN BLOG
This season we decided to give an opportunity to submit a blog to any Slovan fan or even a player. For more details read the article - OPEN BLOG

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11