Logo

Správy

Na úvod tripu cenné víťazstvo v Nižnekamsku!

0 0

Hokejisti HC SLOVAN Bratislava zvíťazili na ľade Nižnekamsku 5:4 po nájazdoch. O osude zápasu v ktorom sme štyrikrát prehrávali rozhodol v trestných strieľaniach Michel Miklík!

$article->fk_main_image->title

Neftechimik Nižnekamsk – HC SLOVAN Bratislava 4:5 po nájazdoch (1:1, 2:1, 1:2, 0:0 - 0:1)

Góly:  11. Mamašev (Koukal, Yakupov), 21. Yakupov (Mamašev), 29. Netík (Selujanov, Mamašev), 54. Osala (Blochin, Milovzorov) – 14. Miklík (Lipiansky), 24. Šatan (Vondrka), 46. Ölvecký (Šťastný), 59. Bližňák

Strely: 33:38 Vylúčenia: 3:5 presilovky 2:1, oslabenia 0:0 pred 5500 divákmi rozhodoval Romasko, Cyplakov - Sysujev, Tomilov, kompletné štatistiky TU.

Zostavy
Neftechimik Nižnekamsk: Sokolov - Berezin, Blochin, Selujanov, Mamašov, Groť, Bělov, Plechanov - Cibák, Osala, Milovzorov - Jakupov, Koukal, Netík - Subbotin, Polygarov, Krutov - Komaristyj, Zjazov, Alševskij - Chochrjakov
HC SLOVAN Bratislava: Zostava: Janus  - Višňovský, Sigalet, Vondrka, Bližňák, Šatan - Sekera, Štajnoch, Dravecký, Kytnár, Kukumberg - Švarný, Tabaček, Bartovič, Lipiansky, Miklík - Luža, Mikúš, Ölvecký, Šťastný, Daňo

Slovan nastúpil do zápasu proti Neftechimiku len s miernymi zmenami v jednotlivých formáciach. Náš súper sa predstavil už aj s novou posilou Tomášom Netíkom. Hneď v prvej minúte mohol ísť Nižnekamsk do vedenia, obrovskú šancu spálil slovenský útočník Martin Cibák. Nižnekamsk sa viackrát dostal do nášho obranného pásma, Slovanisti ho ale výborne vytláčali zo streleckých pozícii a Janus tak nemusel zasahovať.  Čadovi zverenci sa do väčších šancí dostali v presilovke po faule Yakupova na Sigaleta, no strely Višňovského ani Šatana gólom neskončili. O dve minúty neskôr odišiel na trestnú lavicu Kytnár a Mamašev strelou z kruhov otvoril skóre -1:0. Po strelenou góle mal ďalšiu veľkú šancu domácich Milovzorov, ale našťastie pre nás neusmernil puk do siete. V 15. minúte z čista jasna prišiel náš vyrovnávajúci gól, po Lipianskeho vyhratom buly sa presnou strelou presadil Miklík – 1:1. V závere prvého dejstva sa ocitol v dobrej príležitosti Višňovský, ktorý strieľal nebezpečne na vyrážačku brankára Sokolova.

Hneď v prvej minúte druhej tretiny išiel Nižnekamsk znovu do vedenia. Nail Yakupov prešiel poľahky do nášho pásma a nikým nebránený nedal Janusovi šancu. Vzápätí mohol zvýšiť na rozdiel dvoch gólov Subbotin. Vyrovnať sa nám podarilo v 23.minúte.  Puk od Vondrku dostal pred bránu kapitán Miro Šatan, ktorý sa v podobných situáciach nemýli – 2:2. Nižnekamsk hral krátko po inkasovanom góle presilovú hru po faule Janusa. Naši hráči ju odohrali výborne a domácich k ničomu nepustili. Domáci však o pár sekúnd svoj tlak zúročili v  ďalšej presilovke. Prvýkrát v novom pôsobiskusa trafil Netík – 3:2. Po tretíkrát mohol vyrovnať náš druhý útok, ale strely Sekeru ani Kytnára nemierili do priestoru brány. Na opačnej strane nás pri veľkých príležitostiach Osalu a Koukala podržal Janus. V 36. minúte si sadol na trestnú lavicu po druhýkrát Jakupov. V presilovke  sme mali niekoľko dobrých striel,  najväčšiu šancu však paradoxne spálili domáci.  Po chybe Šatana na modrej čiare sa dostal do úniku Osala, ktorý ani vo svojej druhej šanci neuspel. Tesne pred koncom tretiny skúšal šťastie strelou švihom Miklík, stav ostal nezmenený.

Nižnekamsk začal tretiu tretinu aktívnejšie, už v prvých sekundách jeho hráči viackrát zamestnali Janusa. V 44. minúte ohrozil Sokolova dobrou strelou Luža, ktorý naskočil na ľad namiesto zraneného Sigaleta. O dve minúty sa potvrdilo nedáš dostaneš. Domáci v dvoch dobrých príležitostiach neskórovali a hneď z protiútoku vyrovnal na 3:3 Ölvecký po prihrávke Šťastného. V 48.minúte Berezinova strela preletela tesne vedľa Janusovej tyčky. o niekoľko sekúnd pomohla našim hráčom žŕdka. V rýchlom brejku sa ocitol Dravecký jeho strelu Sokolov vyrazil. V 53. minúte si na trestnú lavicu za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou sadol Ölvecký a jeho priestupok proti pravidlám potrestal prízemnou strelou Osala - 4:3. Minútu pred koncom pri našej presilovke 5 na 4 sa tréner Čada rozhodol odvolať Janusa a spravil dobre. Pred bránou sa najlepšie zorientoval Bližňák a poslal zápas do predĺženia - 4:4.

V predĺžení boli domáci aktívnejší, ale gól streliť nedokázali. Na rad tak prišli trestné strieľania. Keďže od nás sa presadil Miklík a Janus vychytal všetky tri nájazdy hostí, zo zápasu v ktorom sme štyrikrát prehrávali o gól sa nakoniec tešíme z víťazstva po nájazdoch.

Rostislav Čada: "V úvode sme neboli dostatočne aktívni, nehrali sme dobre v našom ani strednom pásme. Takisto ma nemôže uspokojovať naša hra v početnej nevýhode, súper nám dal počas nich priveľa gólov. Pozitívom samozrejme je, že sme dokázali vždy zrovnať stav a víťazstvom v rozstrele si berieme dva body z Nižnekamska," 

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11