Logo

Správy

Miro Šatan

0 0
$article->fk_main_image->title

Netajím sa tým, že „Šarky“ je môj najobľúbenejší hokejista vôbec. O to väčšie šťastie mám, že hrá za môj milovaný klub SLOVAN.

V reprezentácii 18-ka, v kluboch 81-ka si postupne svojou hrou i ľudským prístupom získaval priazeň doma na Slovensku i v zahraničí a vybudoval si tak status „pán hokejista“. Nezabudnuteľná je určite lock-outová sezóna 2004/2005, kedy pomohol SLOVANU vybojovať titul a prekonať tak prekážky ako napr. Demitra, Hossa, Gáborík, Handzuš, Zedník či Országh. Následne odohral za SLOVAN zopár zápasov v minulej sezóne, aby následne podpísal zmluvu na celú nasledujúcu sezónu!

Je to typ hráča, ktorý vďaka jeho dlhoročnej úspešnej hokejovej kariére i kvôli kvalitnej elegantnej hre vie pritiahnuť na tribúny aj sviatočných fans.

Kapitánske C-čko mu vždy sluší, napokon, má ho i v SLOVANE, čo oceňujem ako správnu voľbu, nakoľko má obrovskú charizmu a je prirodzeným lídrom (za svoje úspechy a skúsenosti si to určite aj zaslúži). I keď pôsobí navonok tichším dojmom, v kabíne je Miro mimoriadne platný, nakoľko keď treba, nerobí mu problém zvýšiť hlas a vyburcovať spoluhráčov. Je to morálny človek, vodca, ktorého ľudia vždy počúvnu.

Čo sa hry týka, je rodeným strelcom a kanonierom na pohľadanie. V našej lige mi príde ako najlepší čo sa týka napádania súpera v jeho obrannej tretine, vybojuje tak množstvo pukov, čím je platný i v oslabení. Hrá sebavedomo, trpezlivo, herné situácie nerieši urýchlene, ale s rozumom. Páči sa mi jeho hra v presilovke, kde je použiteľný na modrej čiare i za bránou. Radosť sledovať, ako každá jeho prihrávka nájde správneho adresáta a nechýba jej ani moment prekvapenia.

Šarkyho veľkou devízou je častá streľba, je najčastejšie strieľajúcim hráčom v našom mužstve. Napriek svojmu už nie práve najmladšiemu veku sa nevyhýba hre do tela, pretože hrá srdcom! Za klub sa neváha ani pobiť, keď je treba, pretože mu na ňom záleží, uvedomuje si, že hrá za SLOVAN a SLOVAN veru nie je hocijaký bežný klub.

Aby som nepísala iba samé chvály, tak čo by sa dalo zlepšiť? ;) Hlavne riešenie samostatných nájazdov. Dvakrát sa túto sezónu zápas s B. Bystricou rozhodoval až v nájazdoch, ani jeden z dvoch Miro nepremenil. I v iných stretnutiach sa vyskytlo dosť situácii, kedy po brejku išiel sám na brankára a nedal gól. Ďalej by si mal možno dávať trochu viac pozor ako sa niekedy správa k rozhodcom (ja ich neobhajujem...), ale niekedy sa možno vyplatí „držať hubu a krok“ a nedostať osobný trest. Chápem, že je to ťažké, sú tam emócie a nespravodlivosť sa ťažko znáša, ale aj tak.

Zatiaľ boduje dostatočne, síce vždy môže byť lepšie, ale nevadí, nie je na čele produktivity, za to boduje pravidelne a to je dôležité. Milujem, keď sa dokáže tešiť z gólu a nechá emóciám voľný priebeh J Hlavne, Miro, nech ti zdravie slúži, a aby tvoj výkon odteraz až do posledného zápasu (verme že 12-teho víťazného zápasu v play-off) len a len gradoval! 

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11