Logo

Správy

Maroš Krajči v Moskve

0 0

Témou vstupu do KHL sa budú zaoberať akcionári a predstavenstvo klubu v najbližších týždňoch.

$article->fk_main_image->title
Generálny manažér HC SLOVAN Bratislava Maroš Krajči absolvoval bleskovú 36-hodinovú návštevu Moskvy. Počas nej sa stretol s viceprezidentom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Iljom Kočevrinom a viceprezidentom KHL pre hokejové operácie Vladimírom Šalajevom. Stretnutie využil aj na neformálnu schôdzku s bývalým i súčasným prezidentom Ruskej hokejovej federácie (FHR) Aleksandrom Steblinom a Vladislavom Treťjakom.
Krátko po jeho návrate do Bratislavy sme mu položili zopár otázok pre čitateľov oficiálnych stránok www.hcslovan.sk:
Dá sa po tejto rýchlej návšteve Moskvy povedať, že pokiaľ ide o Slovan a KHL, už je „ruka v rukáve“?
(Smiech) Ani náhodou. Do KHL vedie náročná cesta, ktorá sa však za istých okolností dá zvládnuť za relatívne krátky čas. Ako nový klub však musíme splniť všetky príslušné podmienky, týkajúce sa najmä finančných otázok, garancií, administratívnych, právnych, lekárskych i marketingových pravidiel. Práve kvôli nim som využil čas medzi koncom základnej časti extraligy a začiatkom play off a bol som si osobne vyzdvihnúť a predrokovať všetky potrebné dokumenty priamo v sídle KHL.
Sú tieto podmienky pre Slovan splniteľné v nejakom reálnom čase?
Určite áno. Veľmi dôležitý je už všeobecný záujem v KHL i FHR o rozširovanie súťaže na európskom kontinente. Slovan má u kľúčových reprezentantov súťaže stále veľmi dobrý zvuk a meno. Reprezentuje veľmi atraktívne mesto, svoje zápasy hrá v jednom z najkrajších hokejových komplexov v Európe. Pri avizovanom presune HC Lev z Popradu do Prahy by vstupom Slovana do KHL navyše Slovensko neprišlo o účasť v tejto prestížnej lige. Samozrejme, už to, že som do Moskvy cestoval, naznačuje, že sa touto témou budú predstavenstvo a akcionári nášho klubu intenzívne zaoberať už v najbližších dňoch a týždňoch.
Má vôbec Slovan na KHL a naopak, je KHL naozaj taká atraktívna, za akú sa považuje?
Musím iba zopakovať, čo som už pri inej príležitosti zdôraznil: Ak nájdeme vhodný finančný model fungovania, prilákame nových partnerov, tak sme schopní v tejto súťaži od prvých zápasov dôstojne hrať. Treba si uvedomiť, že Slovan nie je žiadny nový, narýchlo vytvorený klub. Máme svoju takmer storočnú históriu, tradíciu, výborné fanúšikovské zázemie, a aj preto sme pre KHL takí zaujímaví. Pokiaľ ide o KHL, teraz som mal možnosť trochu zblízka si pozrieť sídlo ligy v Moskve, jej administratívne a marketingové zázemie. Videl som pred časom aj „Office“ NHL v New Yorku a môžem povedať, že z hľadiska ľudských zdrojov, využívania moderných technológií, ap. tam už teraz nie je v podstate žiadny rozdiel. KHL má všetky predpoklady stať sa skutočne globálnou európskou klubovou súťažou, najneskôr po zimných olympijských hrách 2014 v Soči. Pre Slovan i Slovensko by bolo fajn, keby boli súčasťou tohto progresu.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11