Logo

Správy

Marko Halama: Keď ste desať kôl pred koncom na prvom mieste, máte len jeden cieľ!

0 0

Rozhovor s útočníkom dorastu

$article->fk_main_image->title

Marko Halama (2.1.1996, 170/70) je s 50 bodmi za 27 gólov a 23 asistencií (v 29 zápasoch) najproduktívnejší dorastenec belasých, deviaty najproduktívnejší celkovo a top hráč ročníka 1996. Marko nastúpi v drese vedúceho tímu extraligy dorastu v sobotu nielen proti druhému mužstvu dorasteneckej tabuľky, ale aj proti svojim bývalým spoluhráčom.

Marko, nastupuješ na druhý zápas proti materskému tímu. S akými pocitmi sa ti nastupovalo proti dlhoročným spoluhráčom?

Snažil som sa ani si to nejako nepripúšťať, že hráme proti Zvolenu, ale nedalo sa to. Mal som veľmi zmiešané pocity a veru sa mi aj ťažko išlo na ľad a na opačnú striedačku, ako som chodieval celý môj hokejový život.

Nestalo sa ti , že si aj zabrúsil na zvolenskú striedačku?

To nie, ale pocity, keď som šiel okolo zvolenskej kabíny boli všelijaké a aj tie, ktoré som mal, keď som prvýkrát vchádzal do hosťovskej šatne. Je to zvláštne, keď človek takto spoznáva vlastný zimný štadión aj z tej inej stránky, z priestorov pre hostí.

Si minuloročný majster Slovenska v starších žiakoch. Úspešný tím deviatakov sa ale pomaly rozpadol.

Áno, odišiel Nino Ondris,  Talán je v Čechách, odišli aj Marcinek aj Novodomec. Aj to príde človeku veľmi smutné. Boli to neopísateľné časy, všetko bolo super.

Teraz ale má tvoj nový tím tiež veľmi dobre našliapnuté. Vediete tabuľku, Zvolen je druhý.

Veľmi sa teším na tento zápas, pretože predsa len to bude zápas o prvé miesto. Bude to veľmi ťažké. Pred sezónou som toto vôbec nečakal. Ani to, že sa bude môjmu materskému tímu takto dariť, ani to, že to takto skvele pôjde aj môjmu novému tímu. Čaká nás možno rozhodujúci víkend a som rád, že aj môj bývalý klub je na tom tak dobre a aj novému, že sa darí takto neočakávane. Máme Zvolenu čo vracať, tam sme prehrali 0:2.

V posledných zápasoch ako by ťa opustila strelecká muška.

Ani by som nepovedal, že opustila. V Skalici to bolo také, ako bolo, v Senici sme zase perfektne zakombinovali a popadalo nám tam sedem gólov. A aj bolo dobré, že sa strelecky presadili aj iní hráči ako tí, ktorí skórujú pravidelne. Pre tím je aj takéto niečo mimoriadne dôležité. V bojoch o titul musí zabrať celé mužstvo a čím viac bude hráčov, ktorí dokážu strieľať podstatné góly, tým lepšie.  Toto nám, verím, že dodá silu do toho ťažkého víkendu, ktorí nás čaká. V nedeľu príde Banská Bystrica, ďalší tím zo špičky tabuľky,  ktorý bojuje o titul.

V Skalici prišla veľmi nečakaná prehra minulý týždeň.

To sa nemalo stať, v nedeľu sme to museli napraviť. Padli nejaké slová v kabíne a bolo sa treba podľa nich aj zachovať.

Bol ťažký pohovor po zbytočnej prehre?

To, čo sa stalo v šatni, to sa stalo v šatni a to sa nebude rozoberať, ale všetky slová padli, myslím, na úrodnú pôdu a v nedeľu to bol iný výkon ako ten sobotný v Skalici. Teraz sme veľmi zodpovedne pripravujeme na tieto dva zápasy a veríme, že to všetko vyjde aj teraz. Chceme vyhrať, sú to bezprostrední súperi v tabuľke, bolo by to lepšie pre nás, ak by sme sa dokázali odtrhnúť.

Zvolenských chlapcov iste poznáš veľmi dobre, aj si sa bavil so spoluhráčmi, kto má kde silné či slabé stránky, ako ich eliminovať?

To bude dosť ťažké, asi aj bude veľmi ťažké eliminovať silné stránky druhého najlepšieho tímu extraligy. Sú tam aj iní chlapci, starší, ktorých až tak veľmi nepoznám. Treba sa v prvom, rade sústrediť na pozornú obranu, inkasovať minimálne, v tom nám pomáha aj brankár Baroš, len ešte treba viac strieľať góly, teda popracovať v útoku.

Do záverečnej časti sezóny pozeráš optimisticky.

Jednoznačne, keď sme nejakých desať kôl pred koncom na prvom mieste, jediné, o čo ide, je to, aby sme sa na čele aj udržali. Je tam ale päť tímov, ktorým ide presne o to isté ako nám. Spravíme však ako tím a aj ja osobne všetko preto, aby sme to nakoniec vyhrali my.

pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk, fotografia Zuzana Hamarová

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11