Logo

Správy

Libor Hudáček pred štartom play-off : Chceme pripraviť všetkým taký šok, ako minulý rok Košice nám!

0 0

Hudáček je pred play-off správne naladený

Útočník s číslom 90 sa už udomácňuje v bratislavskom Slovane a v tejto sezóne sa vyšvihol zo štvrtej formácie do tretej, kde hrával po boku bratov Hunovcov. Šikovný center nazbieral v tejto sezóne 23 bodov za 6 gólov a 17 asistencii a patril k príjemným prekvapeniam v kádri Slovana. Svoju úlohu si zastal natoľko, že mu vedenie klubu ponúklo predĺženie kontraktu na ďaľšie tri sezóny. Podpisom zmluvy sa Libor uviazal Slovanu na dlhší čas a dôveru generálneho manažéra Maroša Krajčiho chce splatiť čo najskôr. "Potešil by víťazný gól vo finále play-off, " zasmial sa Libor. My sme pred úvodným štvrťfinále Libora vyspovedali.

Libor, dnes začína play-off. Je to cítiť aj v kabíne?

"Náladu v kabíne je samozrejme cítiť, Za seba môžem povedať, že sme zdravo namlsaní na play-off a je to vidieť aj na tréningu, kde všetci idú na doraz. Už sa veľmi tešíme na krásne a napínavé zápasy s našim obrovským rivalom z Trenčína."

Zohráva úlohu aj zvučné meno nášho štvrťfinálového protivníka? Predsa len Dukla patrí k hlavným a dlhodobým rivalom nášho klubu.

"Nám je jedno s kým hráme. Pre zisk titulu musíme vyhrať 12 zápasov a je nám jedno koho porazíme. Z hľadiska fanúšikov však môžeme byť táto séria zaujímavejšia než ostatné, veď zápasy s Duklou sa vždy hrajú v dobrej atmosfére a aj priaznivci Dukly prichádzajú na štadión vo väčšom množstve, keď tam hráme my. Bude sa hrať pred prekrásnou kulisou na oboch štadiónoch, čo pridáva na atraktivite série a dúfam, že aj na kvalite hokeja."

Aká bola príprava na Duklu?

"To nebudem hovoriť, nechceme, aby si to hráči Dukly prečítali na našej stránke. Určite sa nechajte prekvapiť, čo tréneri vymysleli na nášho súpera."

Minulý rok sme do play-off vstupovali z prvej pozície, teraz až zo štvrtej. Ako sa to môže prajaviť v play-off?

"Play-off je úplne iná súťaž a nezáleží na tom, či mužstvo postúpi z prvého miesta, alebo z druhého. My sme Slovan a na nás je každý rok vyvíjaný tlak. Slovan musí hrať vždy o titul. Zmenilo sa len to, že v prípade finále či semifinále už nebudeme začínať doma, no vyhrať musíme stále rovnaký počet zápasov, či sme skončili prví alebo štvrtí."

Čím to je, že v play-off sa aj tie tímy, ktoré do posledných kôl bojovali o postup medzi osmičku, zrazu miešajú karty a robia všetkým veľké problémy?

"Krásnym príkladom je teraz KHL, alebo aj naša extraliga. Pozrite sa na Košice, ako sa v prvom zápase natrápili s Nitrou, Poprad dokonca prvý zápas prehral. V play-off sa začína od nuly, na mužstvá, ktoré sa od úvodu pohybovali  na najvyšších stupienkoch sú pod obrovským tlakom a musia, zatiaľ čo slabšie mužstvá nemajú čo stratiť a môžu len prekvapiť. "

Čo robí Zdeno Cíger, aby mužstvo odbremenil od tlaku play-off?

"Zdeno Cíger je obrovská osobnosť, ktorá nám každý deň ukazuje, čo sme urobili zle a nabáda nás, aby sme sa zlepšili. Preto je aj náš herný prejav oveľa lepší od jeho príchodu. Zdeno je zároveň pre nás aj obrovská psychická infúzia, veď odohral toľko zápasov, čo som ja odtrénoval tréningov :-)"

Počas play-off je tradícia, že sa hráči neholia. Chystáte aj niečo iné?

"Zatiaľ to ostáva pri briadkach, až čas ukáže, či vymyslíme niečo nové."

Nastúpi Slovan do play-off v plnej sile?

"Áno, nastúpime všetci. Konečne máme k dispozícii celý káder a verím, že tak ako všetci začíname play-off, tak ho aj všetci dohráme a na konci sa budeme radovať."

Máte v kabíne aj nejaký bojový pokrik?

"Jeden za všetkých, všetci za jedného. Ťaháme spolu za jeden povraz."

Tvoj odkaz fanúšikom pred play-off?

"Tešíme sa na vás a urobíme všetko pre to, aby sa po dvoch rokoch titul vrátil tam, kam patrí. Do Bratislavy!!"

jk

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11