Logo

Správy

Kto to bude?

0 0

Žilina, Bystrica, či niekto iný...

$article->fk_main_image->title

Do konca základnej časti zostáva odohrať už len tri zápasy a je tu rozhodujúca časť sezóny – play-off. Tímu ako takému nastaví zrkadlo, preverí ho po všetkých stránkach a mužstvo ukáže svoju pravú tvár. Tu už niet priestoru pre omyly, každý môže byť potrestaný.

Moja pozornosť sa pochopiteľne ešte sústredí na najbližšie tri zápasy, ktoré rozhodnú o tom, koho „schytáme“ vo štvrťfinále. V hornej aj spodnej časti tabuľky je všetko otvorené, istotu prvého miesta po základnej časti majú iba Košice. Do úvahy ešte stále prichádzajú až štyri tímy – Zvolen, Banská Bystrica, Žilina či Trenčín. Asi sa zhodneme v jednom, že Banskú Bystricu si neželá takmer nikto z nás, ani samotní hráči. S ňou to proste nevieme a je to nenápadný tím, ktorý pravidelne spôsobuje favoritom problémy. Majú dobrého trénera, posilnili sa a v kádri majú šikovných mladíkov i ostrieľaných borcov a legionárov. Zdanlivo najschodnejší súper sa zdá byť Žilina, avšak zdanie často klame, obrovský pozor si treba dať aj na ňu. Je to ambiciózny tím, nechýba im chuť do hokeja a atmosféra v kabíne je dobrá, rožky vystrkujú starí známi bratia Hunovci i kapitán Dušan Devečka. Stretnúť sa môžeme aj so Zvolenom. V súčasnosti sa zdá byť celkom priateľným súperom, zmieta sa v kríze, nefungujú podľa predstáv. Avšak pamätáme si, že vzájomné zápasy s nimi nikdy nie sú ľahké, vedia to dobre „zabetónovať“ a spoliehajú sa na góly z protiútokov. Nie zriedka máme s týmto štýlom hry problém, uvidíme ako si s nimi budeme počínať už o pár dní. Do úvahy pripadá teoreticky aj Trenčín, aj keď tam je myslím že pravdepodobnosť najmenšia. Nechcela by som ho za súpera, už len z princípu, a aj kvôli minulej sezóne.

Osobne sa neviem rozhodnúť medzi Žilinou a Zvolenom, ja o tom ale nerozhodujem... Nech už dostaneme kohokoľvek, aj Banskú Bystricu, ak chceme pomýšľať na titul, musíme zdolať každého, kto sa nám postaví do cesty. Ja si stále stojím za tým, že tento tím má v sebe obrovský potenciál, aj keď je veľmi mladý, v podobe zopár hráčov má aj obrovské skúsenosti, ktoré zvyknú v play-off platiť dvojnásobne, avšak uvidíme či to bude stačiť. Keď už sme pri tom, Košice disponujú podľa mňa vyrovnanejším a skúsenejším kádrom. Rozhodne ale máme na to, aby sme hrali finále a hrali o 100% lepšie ako doteraz, stále čakám, že to konečne „rozbalíme“ a podľa môjho názoru, môžeme byť už čoskoro svedkami úplne iného Slovana, ktorý súperom vyrazí dych svojou hrou i prístupom, v pozitívnom slova zmysle (nehľadajte v tom žiadnu iróniu, myslím to úplne vážne).

Každopádne sa nechajme prekvapiť čo nám prinesú najbližšie dni a týždne a verme, že budeme príjemne prekvapení, hlavne nech zvíťazí hokej a hľadiská budú praskať vo švíkoch.    

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11