Logo

Správy

Kto dnes neprišiel, môže ľutovať

0 0

Po tuhom boji strhol zápas na našu stranu kapitán Miro Šatan

$article->fk_main_image->title

Dnes sme videli asi najlepší zápas na domácom ľade v tejto sezóne. Dôležitosť zápasu bolo cítiť hneď od úvodného buly. Obe mužstvá sa prezentovali 100%-ným nasadením a bolo vidieť enormnú túžbu po víťazstve na oboch stranách. Slovan jasne prestrieľal Trenčín v pomere 43:18, napriek tomu zdramatizoval súboj individuálnymi chybami, po ktorých Trenčania skórovali s maximálnou efektivitou. Náš kapitán dal trenčianskym "fanúšikom" tú najlepšiu možnú odpoveď v podobe troch asistencií a víťazného gólu. Svojich 5 minút slávy si však užil aj obľúbenec tribún Kevin Harvey, keď po prvýkrát v sezóne skóroval dve minúty pred koncom tretej tretiny.
Vyhrali sme prvý boj, ale zajtra sa opäť začína od 0:0.

Tipsport extraliga - semifinále play-off - prvý zápas:

HC Slovan Bratislava - Dukla Trenčín 5:4 po predĺžení

(1:1, 1:1, 2:2) - stav série 1:0Góly: 20. D. Skokan (M. Bakoš), 37. Švarný (Šatan, Lipiansky), 51. L. Hudáček (Šatan, Lipiansky), 58. Harvey (Šatan, Jerofejevs), 64. Šatan (Dobroň, Lipiansky) - 20. A. Šťastný (M. Filo), 24. M. Filo (O. Mikula, P. Kopecký), 52. Hlubuček (Gašparovič, M. Daňo), 60. P. Fabuš (Gabriš, Gašparovič)Vylúčení: 2:3 na 2 min, navyše: M. Bakoš, L. Hudáček (obaja Slovan) obaja 10 min za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Müllner - P. Stano, M. Novák, 9322 divákov

Slovan: Karhunen - Dobroň, Švarný, P. Frühauf, I. Ďatelinka, Jerofejevs, Štajnoch, L. Kozák, Jass - Šatan, Lipiansky, L. Hudáček - M. Hudec, M. Bartánus, Kukumberg - M. Bakoš, Bulík, D. Skokan - D. Buc, Preisinger, Harvey
Trenčín: V. Kováč - M. Biro, Gabriš, Hlubuček, Nechala, E. Bednár, Trefný, M. Imrich, Habšuda - P. Fabuš, Melichárek, Pardavý - M. Daňo, A. Šťastný, J. Gašparovič - Tybor, R. Tvrdoň, Sojčík - O. Mikula, M. Filo, P. Kopecký 



Od začiatku sa hral v Bratislave dynamický hokej s množstvom šancí na oboch stranách. Brankári Karhunen aj V. Kováč však držali svoje mužstvá nad vodou, postupne vychytali šance Skokana, Švarného či Fila. V 5. min Karhunen vytiahol vynikajúci zákrok pri prečíslení Fabuša s Melichárkom. Vzápätí nepochodili ani L. Hudáček, P. Kopecký a Lipiansky. Góly padli až v závere tretiny. Radosť fanúšikom Trenčína urobil 13 sekúnd pred prvou sirénou A. Šťastný, ktorý využil prihrávku Fila. Slovan však o ďalších desať sekúnd vyrovnal, keď M. Bakoš potiahol puk po krídle, pred bránkou našiel D. Skokana a ten rozjasal domáce tribúny. 

Trenčín sa dostal do vedenia aj v úvode II. tretiny, keď cez domácu defenzívu prešiel "ako nôž maslom" M. Filo a na ľad si položil aj Karhunena - 1:2. V ďalšom priebehu šancí ubudlo, ale diváci videli výborný bojovný hokej. Vyrovnávajúcom gólom na 2:2 ho "okorenil" obranca Švarný, ktorého po chybe Trenčana Bira medzi kruhmi našiel Šatan. 

Boj o každý puk pokračoval aj v tretej časti. V 47. min V. Kováč previedol vynikajúci zákrok, keď ľavým betónom zmaril obrovskú šancu Skokana. O dve minúty neskôr v oslabení unikol M. Filo, ale jeho strela smerovala mimo bránky Slovana. V 51. min pri mantinely tiesnený Šatan posunul puk Hudáčkovi, ten obišiel Kováča a pomedzi jeho ľavý betón a žŕdku poslal Slovan prvýkrát do vedenia. Následne putoval na trestnú lavicu D. Buc a obranca Hlubuček od modrej vyrovnal na 3:3. Zdalo sa, že gól netradičného strelca "bitkára" Harveyho bude víťazný, ale 40 sekúnd pred koncom III. tretiny vyrovnal P. Fabuš a pre Duklu zabezpečil predĺženie. V ňom rozhodol o triumfe Slovan rozhodol v 64. min Šatan. 

Povedali po zápase: 

Miroslav Mosnár, asistent trénera Slovana:
 "Štvrtý gól sme dali so šťastím, Trenčín naň dokázal v závere pri power play odpovedať. "Šarky" v predĺžení potvrdil, že je to pán hokejista a správny kapitán. Trenčania hrali celoplošný hokej, majú mladých hráčov, ktorí dobre korčuľujú.

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "Nič sa nedá robiť, taký je šport. V predĺžení sme spravili chybu, za ktorú sme pykali. Slovanu sme boli viac ako vyrovnaným súperom, góly sme inkasovali po taktických chybách. Pred druhým pondelňajším zápasom si musíme v prvom rade oddýchnuť."  

Jan Neliba, tréner Slovana: "Nábeh na víťazstvo sme mali už v riadnej hracej dobe, Trenčín zariskoval a vyrovnal. Išli sme trochu psychicky dole, ale nabádali sme hráčov, aby nespanikárili a boli naďalej aktívni. Vedeli sme, čo od Trenčína hrozí. Z víťazstva nerobíme veľkú slávu, je to len jeden zápas, zajtra pokračujeme." 

Miroslav Šatan, útočník Slovana: "Predĺženie bol pre nás zbytočný nervák, ale sme radi, že sme to zvládli. Pred mojim gólom som sa snažil ísť po vhadzovaní cloniť pred bránku, Mišo Dobroň ma perfektne našiel a blafák zo strieľanej prihrávky mám nacvičený. Už som také góly dal aj predtým a som rád, že to vyšlo aj dnes.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11