Logo

Správy

Košice prvým semifinalistom, Poprad jedno víťazstvo od postupu

0 0

Východ republiky úspešný na 100%

POPRAD - SKALICA 6:3, stav série 3:2
V zostave domácich po prehre na Záhorí nezostal kameň na kameni. Pozmenené mužstvo sa od úvodu do svojho súpera zahryzlo, "kamzíci" lepšie korčuľovali, boli dôraznejší a agresívnejší. Domáci s pribúdajúcimi minútami stupňovali tempo a Skaličanov takmer nepustili z vlastného obranného pásma. Popradský nápor rezultoval v zaslúžený gól, keď Lakosil síce zdemoloval Lapšanského, na Kloudovu dorážku do odkrytej brány bol už prikrátky. Druhé oslabenie síce Záhoráci prežili bez ujmy, avšak nestihli sa vo vlastnom pásme skonsolidovať a Lakosil lovil zo siete už druhý puk. Skaličania sa stále nechytali a len sporadicky sa objavovali pred Lipovským. Zobudiť svoj kolektív sa pri pästnom súboji snažil Jankovič, ktorý tesne pred koncom prvej časti vo výmene názorov s Jánom Brejčákom zabavil divákov. 
Skalica sa z chýb nepoučila a doplatila aj na tretie vylúčenie, tentokrát Kuľha tečoval Kasíkovu strelu za Lakosilov chrbát - 3:0. Hra sa potom vyrovnala a do šancí sa dostali aj hostia. V 28. min museli arbitri po videokonzultácii odobriť Obdržálkov zásah, k posunutiu bránky prišlo až po prejdení puku za bránkovú čiaru, a tak hostia znížili na rozdiel dvoch gólov a boli stále v hre. Skaličania aj v ďalšom priebehu doplatili na zbytočné vylúčenia. Kumstát to v krátkom slede prehnal s agresivitou, dvakrát sa zbytočne nechal vylúčiť a Poprad trestal. Štvrtý gól padol po efektnom príklepe Kuľhu, piaty zase po elegantnej prihrávke Kloudu na Lapšanského a bolo rozhodnuté.
Ani v treťom dejstve sa obraz hry nezmenil. Hostia napriek problémom v útočnej fáze dokázali znížiť, keď sa po individuálnej akcii presadil Štepán - 5:2. Popradčan Kuľha však v 51. min dokonale zmiatol striedajúceho skalického brankára Kotvana, z ťažkého uhla zavesil pod vinkeľ a skompletizoval svoj hetrik. Skaličania stihli pre záverečnou sirénou ešte skorigovať stav, no postupový mečbal si za skandovaného potlesku publika vybojovali domáci hokejisti.

HK Poprad - HK 36 Skalica 6:3 (2:0, 3:1, 1:2) - stav série 3:2
Góly:
 9. Klouda (A. Lapšanský), 14. Škovira (Lundberg, Kuľha), 21. Kuľha (Kasík, Škovira), 35. Kuľha (Suchý, Kasík), 38. A. Lapšanský (A. Kroták, Klouda), 51. Kuľha (Lundberg) - 28. Obdržálek (R. Konečný, M. Školiak), 47. Štepán, 58. Mikušovič (T. Višňovský)
Vylúčení: 8:8 na 2 min, navyše Jankovič (Skalica) a J.Brejčák (Poprad) 10 min za údery, presilovky: 4:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ország, Mulner - Korba, Smrek, 3113 divákov
Zostavy:
Poprad:
 Lipovský - Kasík, Suchý, Jasečko, D. Brejčák, Kledrowetz, Rogers, Kramár, Vandas - Kuľha, Lundberg, Škovira - A. Kroták, Klouda, A. Lapšanský - Wanvig, Rapáč, Svitana - J. Kopecký, Mlynarovič, J. Brejčák
Skalica: Lakosil (40. Kotvan) - M. Školiak, Škadra, Kloz, Jankovič, P. Kumstát, Gula, Jaborník - J. Jurík, R. Školiak, T. Višňovský - Obdržálek, R. Jarolín, R. Konečný - Kutálek, Holovič, Šátek - Štepán, Lantoš, Mikušovič

KOŠICE - NITRA 5:0
Aj úvod piateho štvrťfinálového stretnutia bol v réžii Košičanov. V 103. sekunde ich dostal do vedenia Zálešák, bola to prvá strela na nitriansku bránku. V 5. min to spomedzi kruhov v presilovke skúšal Vorel, ale Ján Laco bol pozorný. Vzápätí však inkasoval druhýkrát. Grman nahodil puk od modrej a Dravecký ho šikovne tečoval. Neskôr Miklíkov pokus nitriansky brankár zneškodnil. V 11. min sa dostal do nájazdu Bartoš, no trafil žŕdku hosťujúcej bránky. Chybu nitrianskej obrany nepotrestal v 15. min Zálešák, ktorý len napálil do dobre postaveného Laca. 
Hostia sa do útoku dostávali len sporadicky, v 16. min Hudáčka vyskúšal Ručkay. Poistiť vedenie svojho tímu sa pokúšal Fabuš, ale mieril vedľa bránky. Ešte pred prvou prestávkou neprekonal ležiaceho Laca počas presilovky z ideálnej pozície Bartoš. Aj v druhej tretine začali domáci aktívnejšie. Zálešák a po ňom Pašek vyskúšali pozornosť Laca, Miklík mieril nad bránku a Pašekovu delovku brankár vyrazil. Hostia potom nezužitkovali 98-sekundovú presilovku piatich proti trom. Dokonca v nej mohli inkasovať. Bartoš dvakrát ohrozil brankára tímu spod Zobora. Ani domáci Gron pri hre štyroch proti štyrom nepridal tretí gól a v závere druhej tretiny skončil puk po Pašekovej sľubnej šanci v lapačke výborne chytajúceho gólmana hostí.
Po sérii nepremenených šancí pridal tretí gól Košíc v 48. min strelou pod hornú žŕdku Frolík. O chvíľu neskôr zvýšil osamotený Gron na 4:0. V 57. min Laca prekvapil Kristek, ktorý pečatil víťazstvo a postup majstra do semifinále.
Pavol Zůbek (asistent trénera Košíc): "Zápas sme rozohrali dobre, mali sme dobrý pohyb. Dostali sme sa do dvojgólového vedenia. V druhej tretine bola hra pri množstve vylúčení rozkúskovaná. Chýbal nám tretí gól na upokojenie. Ten prišiel v tretej tretine a záver sme zvládli. Musím však povedať, že séria s Nitrou nebola jednoduchá. Takmer všetky zápasy boli dramatické a dobre nás pripravili do ďalších bojov."
Branislav Okuliar (tréner Nitry): "Skončila sa dobrá séria. Ukázali sme, že vieme hrať hokej. Chlapcom musím za túto sezónu poďakovať. Pokúsili sme sa o malý zázrak, hrýzli sme, kým sme mohli. Košičanom gratulujem k postupu."
HC Košice - HK Nitra 5:0 (2:0, 0:0, 3:0) - konečný výsledok série 4:1, Košice postúpili do semifinále
Góly:
 2. Zálešák (Dravecký, D. Pašek), 5. Dravecký (Michal Grman, S. Gron), 48. Martin Frolík (Jenčík, Marcel Haščák), 49. S. Gron (Bartoš, Fabuš), 57. Kristek (J. Tabaček, Michel Miklik)
Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák, Lokšík - T. Orolin, Tornay, 5663 divákov
Zostavy:
Košice:
 J. Hudáček - J. Tabaček, Homer, Michal Grman, Šeda, M. Šterbák, Deyl, Slimák - Michel Miklík, Kristek, Vorel - Fabuš, S. Gron, Bartoš - Dravecký, Zálešák, D. Pašek - Marcel Haščák, Jenčík, M. Baláž - od 45. Frolík 
Nitra: J. Laco - Fabian, O. Janík, König, Duben, Ďurák, Gabriš - Marek Slovák, M. Štefanka, H. Ručkay - Korhoň, T. Chrenko, Podstavek - S. Saliji, M. Kováčik, G. Saliji - Uhnák, Hrnka

jk, sita

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11