Logo

Správy

Kde sú naši majstri?

0 0

Na začiatku reprezentačnej prestávky sme sa pozreli, kam hokejový osud zavial hráčov, ktorí pomohli vybojovať posledný slovenský titul pre Slovan.

$article->fk_main_image->title
Je to už nejaký ten mesiac, čo sme oslavovali majstrovský titul v slovenskej extralige a tým sa s ňou aj rozlúčili. Smerovali sme do KHL a všetka naša pozornosť sa postupne sústredila práve na túto súťaž. Noví hráči, tréner, pravidlá, výborné prípravné zápasy s fantastickou kulisou. V tej všetkej eufórii sme akosi pozabudli poobzerať sa po tých členoch nášho majstrovského kádra, ktorí s nami síce už v belasom drese nepokračujú, ale spravili nám veľkú radosť, dobyli Steel arénu a do Bratislavy vrátili majstrovský titul. 
Prvá asociačná prestávka v tejto sezóne je ideálnou príležitosťou, aby sme sa spoločne pozreli, kde sú naši majstri.
Dávid Buc a Dávid Skokan
Títo dvaja sympatickí Popradčania mali po sezóne plán opustiť Slovensko a skúsiť si zahraničnú súťaž. Na začiatku sezóny bol trh s hráčmi proti a tak obaja Dávidovia obliekali dres svojho materského klubu v Tipsport extralige HK Poprad. Zatial čo Dávid Buc hrá v Poprade aj naďalej, „Skoky“ odišiel do Slávie Praha. Odohral v nej doteraz dva zápasy, v ktorých si pripísal jednu asistenciu. Dávid Buc má v drese Popradu bilanciu 15z, 13b (3G – 10A) 
Aleksandrs Jerofejevs a Maris Jass
Zástupcovia Lotyšska v belasom po majstrovskej sezóne 2011/12 zamierili každý opačným smerom. Maris Jass zakotvil v nemeckej DEL-ke, kde oblieka dres Hannoveru Scorpions, v ktorom v doterajších 13-tich zápasoch nazbieral 5b (1G – 4A). Do Ruska, konkrétne do VHL, sa vybral Aleksandrs Jerofejevs a v drese Kubaň Krasnodar za 9 zápasov nazbieral 7b (2G – 5A)
Tomáš Bulík
Jeden z našich najproduktívnejších útočníkov (55z, 46b), Tomáš Bulík, mal taktiež plány hrať v zahraničí. Aj v jeho prípade však platí, že trh bol neúprosný a tak sa musel uspokojiť aj so Slovenskom. V drese Dukly Trenčín však toho veľa neodohral a len v dvoch zápasoch si pripísal jednu asistenciu. Tri zápasy odohral aj v Žiline, aby nakoniec zakotvil v Košiciach.
Michal Dobroň
Hráč, ktorý sa do povedomia fanúšikov okrem svojich výkonov dostal aj tým, že hral na bubny. Túto svoju zručnosť nám predviedol aj pri majstrovských oslavách na Primaciálnom námestí. Tento sympaťák si to zamieril na Britské ostrovy, presnejšie do Škótska, kde hrá za tím Edinburgh Capitals s výbornou bilanciou 11b (2G – 9A) v 17-tich zápasoch.
Peter Frühauf
Frigo, ako ho fanúšikovia prezývali, sa vo svojej kariére rozhodol pokračovať v českej najvyššej súťaži. Podpísal zmluvu s tímom HC Mountfield České Budějovice. Dá sa povedať, že z hráčov, ktorí opustili náš káder, skončil nateraz najlepšie. Kvalitná liga v kvalitnom mužstve, kde si zahral aj European Trophy. Po deviatich odohraných zápasoch má Frigo na konte 5b (2G – 3A).
Kevin Harvey
Kanaďan, ktorý si získal srdcia belasých fanúšikov nielen pästnými súbojmi, ale aj svojou bojovnosťou a húževnatosťou. Pipomeňme si jeho štatistiky v Slovane. V ôsmich zápasoch základnej časti získal 1b a nazbieral 96 trestných minút. V play off si pripísal 4b za 2 góly a 2 asistencie. Pridal k tomu 45 trestných minút. Tento sympatický Kanaďan sa vrátil späť za more, kde bude hrať ECHL v drese Elmira Jackals. V doterajších troch zápasoch nazbieral 2b (1G+1A) a 14 trestných minút. 
Tomi Karhunen
Brankár, ktorý prišiel pomôcť Braňovi Konrádovi do belasej svätyne. Pre preťaženého a zraneného Koráda to bola vítaná pomoc a pomohla mu zregenerovať sa do majstrovskej formy, ktorá vyvrcholila v siedmom zápase finálovej série. Po sezóne sa Tomi vrátil späť do fínskeho Kärpät Oulu. V jeho drese doteraz odchytal 8 zápasov s úspešnosťou 2.06 inkasovaného gólu na zápas. 
Michal Hudec

Pre miláčika belasých tribún sa v tíme KHL zatiaľ nenašlo miesto a tak sa po sezóne pobral na hosťovanie k "baranom" do Banskej Bystrice, kde už predtým pôsobil. V drese Banskej Bystrice odohral Michal sezónu 2010/11, keď v 46 zápasoch nazbieral 49b. V tejto sezóne 13 zápasov s bilanciou 7b (5G – 2A).

Ďalší členovia majstrovského kádra s dvojstrannými kontraktmi KHL pomáhajú Skalici stíhať zatiaľ suverénný Zvolen v slovenskej Tipsport extralige a čakajú na svoju príležitosť. V obrane HK 36 Skalica pôsobia Ivan Ďatelinka, Peter Trška a Lukáš Kozák. V útoku Pálffymu sekundujú Marek Bartánus, Andrej Kudrna a Miroslav Preisinger.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11