Logo

Správy

Je dôvod na paniku?

0 0

Desiatym hracím kolom sme sa prehupli už do druhej šestiny súťaže. Je čas na stručné bilancovanie.

$article->fk_main_image->title

Desiatym hracím kolom sme sa prehupli už do druhej šestiny súťaže. Je čas na stručné bilancovanie. Každý to vnímame inak, no fakt je, že asi nie sme veľmi nadšení zo súčasnej situácie v ktorej sa nachádzame. Nemám teraz na mysli aspekty ako návštevnosť, fandenie, cena vstupného a podobne. Ide o doterajšie dosiahnuté výsledky a predvedenú hru.

Tesná výhra so slovenskou reprezentačnou 20-tkou, celkovo nezvládnutý zápas v Košiciach, domáca prehra s Banskou Bystricou po samostatných nájazdoch a dve prehry po sebe – doma so Zvolenom a vonku s Popradom... Miestami chýba zápal pre hru, povestné „belasé srdiečko“. Česť výnimkám.

Mne prídu výkony mužstva ako príliš kolísavé. S tým súvisí aj hranie pod tlakom. Keď musíme, nejde nám kombinácia, hráme v kŕči, sme neefektívni v koncovke, nevieme sa preštrikovať súperovou obranou, dostávame lacné góly z protiútokov. Akonáhle sa však naštartujeme zopár gólmi a v zápase vyhrávame, vráti sa pochopiteľne ľahkosť a pokoj na naše hokejky a výsledkom je hokejové divadlo, ktorému divák s nadšením zatlieska.

Či robiť poplach? Áno aj nie. Na jednej strane sme tím, ktorý chce byť vždy najlepší a hrať prvé husle. Naším cieľom je titul. Preto, ak ho chceme, musíme jednoznačne pridať a zlepšiť hru, výsledky, prístup. Nemôžeme čakať, že sa to spraví samo. Každý, kto pozeral zápas proti Košiciam, musel vidieť, že sme o triedu zaostávali vo všetkých herných činnostiach. Ak urýchlene nezačneme pracovať na tejto nelichotivej situácii, bude sa nám titul viac a viac vzďaľovať.

Na strane druhej sú celkom logické argumenty typu: máme mladých hráčov, vsádzame na mladý ambiciózny tím doplnený skúsenými hráčmi, čo si vyžaduje dlhodobejšiu koncepčnú prácu a trpezlivosť, kolísavá výkonnosť nie je ničím prekvapujúcim. Ďalším faktorom je trend stále väčšej vyrovnanosti v európskych ligách, myslím tým v rámci jednej ligy. Typické sú nepatrné bodové rozdiely v tabuľke a fakt, že môže poraziť skutočne každý každého. Napríklad v českej extralige nie je výnimkou, keď tím jeden rok dosiahne na vrchol a v tom ďalšom sa potáca či skončí na chvoste tabuľky. Tento trend sa v menšej miere pomaly ale isto vkráda aj na Slovensko, rozdiel v kvalitách jednotlivých mužstiev prestáva byť priepastný. Buď sa s tým zmierime, alebo to ako Slovan pôjdeme vyvrátiť.

No a nakoniec stará známa fráza: „Bič plieska na konci“. Znamená to, že rozhodujúca časť sezóny je play-off. Kto sa kedy bude pýtať ako sme hrali počas sezóny, keď po jej skončení nám všade bude biť do očí „HC SLOVAN Bratislava – hokejový majster 2011/2012“? ;)

Tu sa však vynára otázka či za každú cenu ideme po titule a nič iné nás nezaujíma alebo naším prvoradým cieľom je ísť od zápasu k zápasu, s cieľom vyhrávať, ponúkať peknú a atraktívnu hru pre ľudí, plniť si do bodky hokejové povinnosti, dávať do toho všetko, rešpektovať súperov a s pokorou kráčať v ústrety výhram. Takému potom aj hokejové šťastíčko praje a majstrovský pohár je už takmer istotou.

Daniela Mesíková

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11