Logo

Správy

Janus: Reprezentačná pozvánka by ma potešila

0 0

Brankár HC SLOVAN Bratislava Jaroslav Janus patrí od začiatku sezóny k oporám nášho tímu.

$article->fk_main_image->title

Janus svojimi výkonmi zaujal aj na poslednom tripe, keď Slovanu výraznou mierou pomohol k zisku piatich bodov. Brankára belasých niekoľkokrát chválil aj kapitán Miro Šatan.

Vyhovuje vám herný system KHL?
"Je tu väčší čas na oddych, aj keď na druhej strane niektorí chalani hovoria, že o to náročnejšie to je na cestovanie. Viac času však máme na regeneráciu. V AHL sme hrali aj tri zápasy v priebehu troch dní a tu sme mali tri zápasy za minimálne šesť dní. Takže to je tiež zmena, no mne vyhovuje. V pohode vládzeme, únava je niekedy akurát z cestovanie. Tam sa vyskytli problémy s meškaním na letiskách či batožinou, ale keby to šlo hladko aj v tomto smere, nebolo by sa už na čo sťažovať vôbec."

V bránke Slovana ste sa rýchlo udomácnili a ste jasnou jednotkou. Ako to berú vaši konkurenti Branislav Konrád a Fín Ville Hostikka?
"Chalani makajú a čakajú na svoju šancu. To je pre mňa tiež motivácia, keď vidím silnú konkurenciu. Samozrejme som rád, že chytávam a uvedomujem si, že v každom zápase musím podať stopercentný výkon, keďže nechcem pustiť iného gólmana na svoje miesto. Chcem chytať čo najviac a viem, že mám čo robiť, aby sa mi to darilo."

 Čo prežívate, keď nadšení fanúšikovia belasých počas zápasu skandujú vaše meno?
"Určite to je príjemné a vnímam to. Vtedy sa však musím hlavne sústrediť na zápas, a tak im nemôžem odpovedať ani reagovať. Ale vnútorne sa z toho teším."

Kto vás z blízkych chodieva podporovať na zápasy?
"Hlavne najbližšia rodina a kamaráti. Hoci rodičia bývajú na východe, majú permanentky na celú sezónu."

Aké to je, keď napríklad kapitán Miroslav Šatan po zápase pochváli váš výkon a hovorí, že práve vy ste boli základom víťazstva Slovana?
"Tak to nesmierne poteší. Počas pozápasových rozhovorov sa podporujeme a povzbudzujeme navzájom, ale úspech je vždy dielom celého mužstva. Nie jednotlivca. Miro je však kapitán a ak mi verí, určite to poteší o to viac. On je naozaj kvalitný hráč, pravidelne strieľa góly, pomáha tímu, je skvelým lídrom v kabíne a jeho slovo je dôležité. Takže líderskú pozíciu máme vyriešenú dokonale."

Vzhľadom na vaše pôsobenie v Európe sa často spomína šanca obliecť reprezentačný dres. Beriete to tiež ako motiváciu navyše?
"Od môjho pôsobenia v reprezentačnej 20-tke som bol potom v národnom tíme len raz na olympijskom zraze. Odvtedy už nie, no keby mi náhodou pozvánka prišla, bol by som len rád. Uvedomujem si však aj to, že mám pred sebou stále veľmi veľa práce. Sezóna je dlhá a nad reprezentáciou preto zatiaľ zbytočne nerozmýšľam. Ideme od zápasu k zápasu, od tréningu k tréningu a treba hlavne tam popracovať. Reprezentácia by však v každom prípade potešila a ak by šanca prišla, treba ju využiť."

Kompletný rozhovor s brankárom Jaroslavom Janusom si prečítate tu: http://sport.aktuality.sk/c/138978/jaroslav-janus-ak-pride-sanca-reprezentovat-vyuzijem-ju/

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11