Logo

Správy

Kapitán Ján Lipiansky bol ONLINE

0 0

Pred vrcholiacimi bojmi v základnej časti KHL ste mali jedinečnú príležitosť vyspovedať kapitána HC SLOVAN Bratislava Jána Lipianskeho.

$article->fk_main_image->title


Veľká opora nášho tímu a jeden z najskúsenejích hráčov Slovana odpovedal na vaše otázky.

Lenka
Ahoj veľmi tebe a Slovanu fandím , chodim aj s ocinom na každy domaci zapas Slovanu. Chcela by som sa ťa spytať ako sa ti hrá za Slovan a ak by ste postupili koho by si si najviac prial - akého súpera??? Ďakujem vopred za odpoveď.

Ján Lipiansky
Hrá sa nám všetkým výborne, rovnko aj mne. Máme skvelých divákov, je tu perfektná atmosféra, je to radosť hrať. Všetci si prídu na svoje od hráčov, až po fanúšikov. Do play-off sa musíme hlavne dostať, čaká nás ťažký trip. O play-off by som preto z povery nehovoril. 

Laura
Dobrý deň,aký bol Váš najzaujímavejší zážitok z tripu?Proti ktorému týmu sa vám hralo najťažšie a proti ktorému najľahšie? Viem,že ani jeden zápas neni ľahký,ale predsa len,skúste určiť). Prajem veľa šťastia pri ďalších zápasoch a hlavne pri playoff. Všetci veríme,že sa tam dostanete... A nech sa Vám už konečne vyhýbajú tie zranenia. 

Ján Lipiansky
Ďakujm za prianie, verím, že to dotiahneme do konca. Zážitok z tripu. :) Asi Nižnekamsk, keď nás vyložili pred hotelom - panelákom.  Všetky tímy sú kvalitné, najťažší asi Čerepovec, nedali sme proti nim ani gól. Všetky zápasy, ktoré sme vyhrali tak nám spôsobili radosť.

Lucia

Ahoj Lipi,v prvom rade ti musím napísať, že ti veľmi fandím, dúfam, že za Slovan ešte odohráš nejaké sezóny, nech ti môžem ešte veľakrát zalieskať pri odchode do kabín :) Tak nech zdravíčko slúži a nech sa ti darí.Otázka: Čo robíš vo voľnom čase, ako oddychuješ po tých náročných zápasoch a tripoch? Aj ty si rybár ako Kuko a Ďatelinka? A ešte by ma zaujímalo, kto je v kabíne najčastejším prispievateľom pokút do kasy za neskoré príchody, mobil v kabíne a pod. a koho musíš ako kapitán najviac "umravňovať" keď vyvádza?

Ján Lipiansky
Voľný čas trávim najviac oddychovaním s rodinou. Program je veľmi náročný. Kuko má párkrát volal na rybačku, ale ešte som sa tam nedostal. Raz s ním však určite vyrazím. V kabíne je veľká disciplinovanosť, ani si nepamätám, že by niekto prišiel neskoro. Dochádzka sa dodržuje. Do kasy sa väčšinou platí za narodeniny, príp. za vyhraté zápasy. 

Samo

Dobrý deň, chcel by som sa Vás spýtať ako regenerujete po ťažkom zápase ??? Mne sa to v dňoch, keď mám viac športových aktivít darí ťažšie. Prajem postup do play-off. Pozdravujem

.

Ján Lipiansky
Regenerácia je strašne dôležitá. Každý to robí inak. Ja po zápasoch ešte cvičím. Snažím sa telo pripraviť na ďalší zápas. Regenerujem tiež vo vode, alebo strečingom.

Ondrej

Zdravim Ta.Som dlhorocny fanusik Slovana a konkretne aj Teba, kedze uz par sezon chodim na zapasy s Tvojim dresom. Som rad, ze po zraneni Mira Satana si dostal kapitanske Cecko prave Ty. Najviac ma hnevalo obdobie, ked som Ta musel sledovat v Kosickom drese. Chcel by som sa Ta teda spytat, ci v tom case (2005-2008) nebol o Tvoje sluzby v Slovane zaujem, ked si hraval exraligu za ine kluby.Dakujem a zelam vsetko dobre do konca sezony, nech to play-off vybojujete a potom sa moze stat vsetko :) Verim, ze coskoro budes mat vo svojom synovi nasledovnika :)



Ján Lipiansky

V tom období bola situácia taká, že naše cesty sa v Slovane rozišli v dobrom. Hokejový život ma zavial do Košíc, bolo to z profesionálneho hľadiska. Ďakujem veľmi pekne za priazeň, budem sa vás snažiť aj naďalej tešiť svojou hrou.

Jacqueline

Ahoj :) , v prvom rade Ti zelam vela vela stastia a zdravia, ked sa povie slovan tak si jeden z prvych, ktori mi napadnu, skratka si pre mna ten pravy slovanista! Dalej dakujem Tebe a celemu timu zato ze nam robite taku radost a zato, ze mozeme byt na Vas taky hrdy!! A otazka je, co si rad pozries v telke ked mas konecne trochu casu, alebo aky film a co si k tomu rad vypijes ?? A este aky z nasich choralov mas najradsej ? Dakujem :)
P.S.: hlavne vela strielajte na branku, nikdy nevies ako sa to tam odrazi ;) este raz vela stastia Pan Kapitan :)




Ján Lipiansky
    
Mám rád české komédie, oddychové filmy, pri ktorých je sranda. Často si pozriem film Operácia Cornet Beef, kde hrá môj obľúbený herec Jaen Reno. Mám rád červené víno, tvrdý alkohol neobľubujem.

Palo

Chodievas na FB a citavas si ty alebo aj ostatni chalani v kabine komentare ludi po zapasoch? Inu otazku nemam, len chcem celemu muzstvu podakovat za tie skvele zapasy ktore nam predvadzate od zaciatku sezony. Na tripe zabudnite na nejaky tlak na playoff, len sa sustredte na kazde striedanie od zaciatku zapasu az do poslednej minuty:). Ked to nevyjde, mrziet to bude samozrejme kazdeho co ma v srdci Slovan ale svet sa nezruti. Vy ste uz davno pred tymito troma zapasmi ukazali, ze hokej hrat viete a ste team s velkym T. A ty s Mirom ste jeho skvelymi kapitanmi. Nech sa ruka da coskoro do poriadku a ako team nech dosiahnete tu ceresnicku na torte. Som na vas hrdy.



Ján Lipiansky


Moc tam nechodím, takmer vôbec. Snažím sa držať čistú hlavu, zápasy idú rýchlo za sebou. Nejaký prehľad mám, ale osobne na Facebook nechodím.

Rebeka

Ahoj. Chcela by som sa spýtať, ako sa cítiš s Céčkom na hrudi a čo to pre teba znamená byť kapitánom tímu ? A samozrejme prajem zkoré uzdravenie ruky, veľa gólov a úspechov.



Ján Lipiansky
Je to veľká zodpovednosť voči hráčom, vedeniu, fanúšikom. Tím je dobre zložený, sme skvelá partia. Je radosť byť kapitán. Je to pre mňa veľká česť.

Lucia

Ahoj, chcem sa opýtať, prečo práve 91 tka? Je to nejaké šťastné číslo? Alebo je za tým niečo iné? :)Si skvelý kapitán, prajem skoré uzdravenie a gratulujem ku gólu proti Levu; prajem ešte veľa gólov a nech sa darí :)

Ján Lipiansky

Ja som mal vždy 19-nástku. Keď som sa vrátil do Slovanu mal ju Maťo Hujsa, tak som sa rozhodol číslo si otočiť.

Sabina

Čo by si povedal keby si dostal ponuku do reprezentácie na MS? :)



Ján Lipiansky
Reprezentácia je pre mňa viacmenej uzavretá kapitola. Pre mladších hráčov by to mala byť česť reprezentovať, mal by to byť ich vrchol.

Barbora

Všimla som si, že ako jeden z mála v EXL aj KHL - ak nie jediný - hráš bez ochranného plexi. Prečo ? 

Ján Lipiansky
Hrám tak dlho, skúsil som to a som tak hrať zvyknutý.

Zuzana
Dobrý deň Janko, chcela by som Vám a aj celému tímu poďakovať za výkony, je radosť sa na Vás všetkých na ľade pozerať. Som trnavčanka a veľmi fandím Slovanu a preto som v nemilosti mnohých :D ale mne je to jedno fandím Vám či sa darí alebo nie a verím, že na poslednom tripe to dotiahnete do úspešného konca. :) Moja otázka: kto v kabíne je najväčší blázon resp. kto robí najväčšiu zábavu a kto je naopak taký hanblivejší, tichší :) Ďakujem.  

Ján Lipiansky
Sme skvelá partia, v kabíne je dobra atmosféra. Každý pridá sem tam nejaké srandičky. Zábavní sú Jaro Janus, Libor Hudáček, v kabíne si užijeme kopec srandy.  

Turbo
Janko myslis ze sa o vela zmenila hra v obrane po odchode vysnovskeho a sekeru?myslis ze slovan je klub ktory moze reprezentovat slovensko  aj v buducom roku?myslis ze je dolezite posilnit nase muzstvo??? Dakujem.

Ján Lipiansky
Takí dvaja obrancovia veľmi chýbajú. Strávili na lade veľmi vela času. Či je treba posilniť mužstvo, to je otázka na vedenie. Káder však treba mať širší, KHL je ťažká súťaž. 

Martina
Dobrý deň :) Kedže je tu takáto šanca, opýtať sa vás niečo, musím ju využiť! Nie ako minule, keď som vás videla v obchodnom dome a nerozbehla sa za vami! :( Má to byť niečo originálne tak teda, chcem sa opýtať, či je šanca, že vás niekedy stretnem na rodičovskom vašej dcéry (chodím na tú istú školu)? Ak áno, hneď idem s mojou mamou, ale musíte sa poponáhľať, tento rok maturujem a prepadnúť nechcem :D :D A máte rád šedú farbu, však? Ale teraz vážne: plánujete odohrať ešte aspoň jednu sezónu? Trúfnete si typnúť koľko bodov prinesiete z nasledujúcich zápasov? Ako kapitán občas na chlapcov zakričíte? :) Držím palce na tripe a pozdravujem všetkých hráčov :)

Ján Lipiansky
Párkrát som tam bol. Dokonca na konzultáciach s profesormi. Času mám však málo, hlavne tento rok, takže som bol menej. Keď budem doma, tak na ďalšie rodičko určite prídem. (smiech)

Dominik
Co si myslis, aky tim, (samozrejme po Slovane) je najvacsim adeptom na Gagarinov pohar?


Ján Lipiansky
Je to ťažko prepdovedať. Nie je vylúčené, že prekvapí nejaký tím od ktorého by sa to nečakalo. Všetko sa ukáže, keď začne play-off.

Edo
Dobry den pan Lipiansky, v roku 1994 v jedenastom kole ako #270 si Vas v NHL vybrala Philadelphia Flyers, kedy vo Vasej kariere ste boli najblizsie k NHL? Prebehli nejake rokovania, atd ? Ako si spominate na najazdovu seriu ked ste v drese Zvolena dali v Bratislave niekolko golov po sebe Sasu Hovimu?

Ján Lipiansky
Za morom som mal výborné hodnotenia. NHL však vtedy nezačala, hráči išli na farmy, kde som nehrával. Bol som asi veľmi blízko, chcelo to viac trpezlivosti, možno pomoci od ľudí, ktorí sa tam mali o to postarať. Na zápas v drese Zvolena si pamätám. Hrali sme 2:2, dal som dva góly a potom ešte tri v nájazdoch. Takému brankárovi dať tri nájazdy si veľmi cením a hodnotím to veľmi vysoko.

Dobrý deň :) Na úvod by som Vám a celému tímu chcela vyjadriť podporu, som Vašim veľkým fanúšikom a sledujem každý jeden zápas. Je užasné sledovať Vašu hru ako aj hru celého týmu, hráte veľmi súdržne a citiť tam to "srdiečko" a na Vaše zápasy je radosť pozerať. :):):) Veľmi Vám fandím :):):) Chcela by som sa Vás opýtať, že ktorý zápas v doterajšej sezóne KHL je pre Vás osobne najkrajší? Viem, že všetky víťazstvá sú super, ale iste sa nájde niejaký na ktoý nikdy nezabudnete a vryje sa hlboko do vašej pamäti. A samozrejme do ďalšej hry Vám chcem popriať hodne sily, šťastia a gólov :)

Ján Lipiansky
Najkrajší zápas myslím, že s Magnitogorskom. Bol to skvelý hokejový zážitok. Na zápas spomínam veľmi pozitívne. 

Samo
Ahoj Janko veľmi ti fandím a mám otazočku ako hodnotíš našu slovanistickú atmosféru? A vopred Ďakujem za všedko Čo si doteraz spravil pre SLOVAN a Dik za odpoveď :)

Ján Lipiansky
Atmosféra je najlepšia v celej KHL. Niečo take som ešte nezažil. O hokej je v Bratislave obrovský záujem. 

Marek
Ahoj. Aká býva atmosféra v kabíne? mávate nejaké rituály pred zápasmi? :) aké je belasé publikum? (osobne si myslím že najlepšie, ale ako ho vnímate vy počas zápasu??? :) ) Ďakujem a držím palce.. nech vám to víde tieto posledné 3 zápasy.. :)

Ján Lipiansky
Máme nejaký zabehaný system, Stretávme sa 2 hodiny rped zápasom. Do kabíny pride tréner, povie pár slov. Každý ma rozcvičku na suchu, potom rozcvička na ľade a beží samotný zápas. Po vyhratom zápase máme nejaký pokrik, ktorý si necháme pre seba :)

Martin
Ahoj, čo plánuješ po kariére hokejistu (nech je dlhá ale raz to príde). Budeš hokejovým trénerom, manažérom alebo agentom?

Ján Lipiansky
Mám vysokú školu ekonomickú, raz možno vytiahnem papiere zo skrine. Zatiaľ neviem, hokej hrám celý život, mám dosť skúseností, hlane take  ktoré v hokejových knižkách nepíšu. Možno by som ostal pri hokeji, ale zatiaľ sa tým nezaoberám.

Štefan
Dobry den chcem sa spytat kolko ste doposial zlomili hokejok v tejto sezone... 

Ján Lipiansky
Počet presne neviem. Možno 10 – 15, tento rok mám hokejky, ktoré dosť držia.

Marek
Čau Janči. Mňa by zaujímalo, proti ktorému hráčovi v KHL bol pre teba najväčší zážitok hrať a naopak, ktorý hráč bol podľa teba najnepríjemnejší? Prípadne po boku, ktorého hokejistu by si si chcel zahrať. Ďakujem

Ján Lipiansky
Tým, že bol lockout, KHL mala veľku kvalitu. V top tímoch hrali top hráči. Dvaja najväčši borci v mojich očiach Pavel Datsyuk a Jevgenij Malkin.

Martin
Janko zdravím! Ani neviem či položiť otázku, skôr Vám chcem poďakovať. Aj Vám ako osobe ale hlavne Vám ako belasím. Chcem Vám poďakovať za to, že ste spravili hokej na Slovensku hokejom. Hokejom za ktorý fandia ľudia nie len z Bratislavy ale z celého Slovenska, hokejom na ktorý chodí vypredaný štadión, hokejom ktorý má v srdciach ľudí miesto a zmysel, a že sa Vám podarilo do športu opäť dostať bojovnosť, česť, ducha a srdce a nie len biznis. Ste belasí, ale stojí za vami celé Slovensko a za to Vám ďakujeme. Sme na Vás hrdí a ďakujeme! A teda tá otázka aký je to pocit byť v takomto tíme za ktorým stojí celá republika, poprípade prezradte niečo zo zákulisia, z kabíny ak to teda nie je tajomstvo napríklad čo si hovoríte v kruhu okolo bránky pred zápasom :) Za odpoveď ďakujem.

Ján Lipiansky
Chcem by som veľmi pekne poďakovať. Úplne s vami súhlasím.
Pred bránkou máme svoj pokrik, je to tesne pred zápasom. Sú to posledné slová pred úvodným buly. Nechcem to rozvádzať, ale nie je to nič strašné.

David
Ty si jediny hrac ktory hral za Slovan v troch ligach :) V ktorej sa ti najviac pacilo? 


Ján Lipiansky
KHL je neporovnateľná s každou inou ligou v Európe. Federálna liga mala tiež svoju kvalitu, dnes je však hokej úplne inde. Som strašne rád, že som si mohol vyskúšať KHL.

Jakub
Aké si mal najťažšie zranenie a ako sa s tým vysporiadavaš?

Ján Lipiansky
Našťastie som nemal veľké zdravotné problémy. Drobné zranenia sa pritrafila, môj organizmus na to reagoval dobre, vedel sa z toho dostať, čo je dôležité.

Roman
Ahoj Janko, chcem Ti pogratulovať ku gólu čo si dal hneď po návrate na ľad proti Levu. 
A chcem sa ťa opýtať že či budeš ešte pokračovať v budúcej sezóne za Slovan?

Ján Lipiansky:
Zmluva mi končí po sezóne. Všetky rozhovory sa budú viesť potom.
Ďakujem za všetky otázky a prejavenú priazeň!

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11