Logo

Správy

Inšpekcia z KHL: Slovan musí doriešiť už iba maličkosti

0 0

Riaditeľ KHL pre kontrolu a procedurálne otázky Vadim Skoropupov: "Štartu Slovana v KHL nič nebráni."

$article->fk_main_image->title

Vstupu úradujúceho slovenského majstra HC SLOVAN Bratislava do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) nebránia ani menšie technické rozdiely medzi skutočným stavom v Slovnaft Arene a reglementom súťaže. Po pondelkovej inšpekcii to povedal riaditeľ KHL pre kontrolu a procedurálne otázky Vadim Skoropupov (na obr. prvý sprava). "Dnes sme si prezreli arénu a môžem skonštatovať, že do začiatku novej sezóny je potrebné doriešiť už len niekoľko maličkostí. Celkovo je však hala veľmi pekná a tej práce nebude až tak veľa. Oproti prvej kontrolnej návšteve je badateľný progres, práce na dolaďovaní detailov pokročili," povedal Skoropupov a pokračoval: "Okrem detailov pri bránkovom kamerovom systéme sa zaoberáme aj otázkou logistiky, či lokalizácie a technického vybavenia šatne pre hostí. Štartu Slovana v KHL však nič nebráni."

S výsledkami hodnotenia ruskej strany sa oboznámil aj generálny manažér belasých Maroš Krajči: "Hala ako taká bola prijatá, nie sú nejaké výraznejšie problémy, ktoré by sme museli riešiť. Sú tu určité detaily v rozdieloch medzi zvyklosťami v európskom hokeji a KHL. Jedným z tých dôležitých je, že musíme zvýšiť výšku ochranných plexiskiel okolo celej hracej plochy. Musíme urobiť aj zmeny v koridoroch, keďže sa nesmú krížiť cesty hráčov oboch tímov na ľadovú plochu. To isté sa týka pohybu technického personálu počas zápasu. Označenie musí byť na základe reglementu KHL dvojjazyčné, v hale musia visieť vlajky všetkých účastníkov KHL - t.j. slovenská, ruská, lotyšská, bieloruská, kazachstanská, česká a ukrajinská. Musíme vyhradiť a vybaviť osem miest pre štatistikov. Ostatné veci sú už len detaily, napríklad označenie miestností. Miestnosť pre dopingovú kontrolu musí byť kompletne obložená zrkadlami, aby kontrolór videl na hráča z každej strany v momente aktu odovzdania vzorky. Trochu treba prispôsobiť vybavenie kabíny rozhodcov kompletným videoservisom."

Celkom sa po tejto technickej inšpekcii musí Slovan zaoberať 17 konkrétnymi bodmi. Otázku riešenia vstupu hráčov na ľadovú plochu zverí architektovi modernizácie zimného štadióna. Ide o to, aby hráči a realizačný tím boli kompletne chránení pred prípadným zásahom predmetom z hľadiska. Bude sa to zrejme riešiť nejakou teleskopickou strechou, ktorá sa následne bude dať zatiahnuť, aby nebránila divákom vo výhľade na ľad.

Zástupcovia Slovana už v minulosti museli riešiť rôzne úpravy technického vybavenia a zázemia na základe požiadavky zámorskej NHL. "Teraz riešime reálne technické veci, ktoré hráčom pomôžu. Z NHL sa napríklad nikto nezaujímal ochranou a bezpečnosťou samotných divákov. V KHL musí byť na každom poschodí lekár pre fanúšikov. Musíme doplniť vybavenie priestorov pre prvú pomoc pre priaznivcov. Z tohto hľadiska bola previerka KHL omnoho komplexnejšia. Na druhej strane sa tu bude hrať okolo tridsať ligových zápasov, nie jeden duel NHL. Teraz doriešime spomenuté veci, ďalšia kontrola už nebude. Kompletnú dokumentáciu zašleme ruskej strane mailom. Ešte pred 1. augustom by malo byť takmer všetko vybavené."

Výnimkou bude iba označenie zimného štadióna názvom ligy KHL, pretože na Slovan v auguste ešte čakajú štyri domáce zápasy v rámci European Trophy. Do 20. augusta je potom definitívny termín, do ktorého musí Slovan písomne vedeniu Ligy potvrdiť, že všetky prípadné nedostatky boli odstránené.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11