Logo

Správy

Hlasy našich hráčov po víťazstve v Rige

0 0

V Rige sme dnes získali cenný skalp mužstva, ktoré sa nám až doteraz nepodarilo zdolať. Tu sú slová našich hráčov bezprostredne po úspešnom zápase.

$article->fk_main_image->title


Juraj Mikúš: "Vedeli sme, že domáci budú mať v nohách včerajší ťažký zápas. Nezačali však vôbec zle, ale našťastie sme ich tlak v úvodných minútach dokázali odraziť a druhú polovicu prvej tretiny sme zahrali naozaj veľmi dobre a v ďalšom priebehu zápasu nám padli tri góly. Vedenie o tri góly je niekedy veľmi zradný výsledok, dostanete jeden gól a ocitnete sa pod veľkým tlakom. Riga ho dnes strelila až 10 minút pred koncom, takže my sme to potom už jednoducho zavreli a výsledok si postrážili až do konca zápasu. Ten takzvaný ´môj´ gól si ešte musím pozrieť. Po buly som to vracal naspäť na bránku, trafil som žŕdku, aspoň tak som to videl ja. Bol tam ešte Olvo, ktorý sa snažil puk prepasírovať za bránkovú čiaru, ale tuším to nakoniec išlo od vlastného obrancu."

Peter Olvecký: "Riga dnes hrala dobre, ale my sme od začiatku hrali mimoriadne koncentrovane, vychádzali sme zo zabezpečenej obrany a najmä v prvej tretine sme boli lepším tímom. Rozhodne nám veľmi pomohol úvodný gól. Pri tom údajne mojom góle som najprv vyhral buly, Štajny vypálil od modrej čiary, trafil ma do korčule, odkiaľ sa puk odrazil za bránku. Ďuro Mikúš sa ho vzápätí snažil dostať spoza bránky, trafil buď mňa alebo ich obrancu, zrejme od niektorého z nás to napokon skončilo za čiarou. Rád si tú situáciu ešte raz pozriem na videu. Do poslednej tretiny sme nastupovali s trojgólovým náskokom, zamerali sme sa predovšetkým na jeho ubránenie. Škoda toho jedného inkasovaného gólu, ale domnievam sa, že sme dnes zaslúžene vyhrali."

Jaroslav Janus: "Dnes to bol opäť skvelý kolektívny výkon. Som rád, že sme sa ich nezľakli, aj napriek veľkej podpore vypredaného hľadiska. Pomohol nám prvý strelený gól a z tejto výhody sme potom ťažilli po zvyšok zápasu. Do záverečnej tretiny sme išli s trojgólovým náskokom a s jednoznačným úmyslom ho ubrániť. Škoda toho inkasovaného gólu, ale napokon nevadil. Dnes sa ako dôležitá ukázala bojovnosť, nasadenie a bolo vidieť, že máme o čosi viac síl, ako súper, ktorý včera musel hrať zápas proti Levu. Veľmi sa teším z dnešného výkonu a takéto tri body sa ešte môžu ukázať ako veľmi dôležité."

Milan Bartovič: "Dneska sme hrali veľmi dobre, mali sme výborný pohyb, zachytávali sme ich útoky na modrej čiare, vyrážali do brejkov, z ktorých padli aj naše góly. Dnešné víťazstvo je veľmi dôležité. Výborne sme korčuľovali, napádali sme. Chceli sme tiež využiť to, že Riga mala v nohách zápas s Levom. Tieto body majú pre nás veľkú dôležitosť a verím, že to bude pokračovať."

Michal Vondrka: "Nájazdy mi v predchádzajúcich zápasoch moc nešli, mal som to trošku v hlave, no pán boh zaplať, že mi to tam nakoniec padlo. Riga hrala dosť aktívne, dokázali sme však s nimi držať krok. Dosť dôležitý bol prvý gól, ktorý nás ukľudnil. Následne dal Juraj Mikúš druhý a hralo sa nám už dobre, síce mali potom domáci väčší tlak, no ustáli sme to. Po vstrelení tretieho gólu sme už verili, že to zvládneme a snažili sme sa hrať čo najvic bez gólu."

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11