Logo

Správy

Dukla bola efektívnejšia a odnáša si tri body

0 0

Po reprezentačnej prestávke ešte tri zápasy

Slovnaft extraliga 2010/2011 - 51. kolo základnej časti:

HC Slovan Bratislava - Dukla Trenčín 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)

Góly: 42. J. Kováčik (L. Hudáček, Róbert Huna), 43. D. Skokan (Kapuš) - 13. Gašparovič (R. Tvrdoň, S. Tomko), 28. Bolf, 32. Tybor (Gašparovič), 59. Mikula (Blatný)
Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Valach, M. Novák, 2750 divákov.

Zostavy:
Slovan: Pavol Rybár (33. T. Pék) - Jackman, Bohunický, J. Kováčik, Štajnoch, Cartelli, Hájek - M. Bakoš, Bulík, Uram - Róbert Huna, Lipiansky, L. Hudáček - D. Skokan, Kapuš, D. Buc - J. Cíger, Surovka, Jendek
Trenčín: T. Hiadlovský - Sekeráš, E. Bednár, Martin Chovan, S. Tomko, Jarábek, Bolf - Mikula, Blatný, T. Melichárek - Tybor, Gašparovič, R. Tvrdoň - Naurov, O. Ďuriš, Koložváry - Filo, Daňo, P. Kopecký

Oba tímy oslabené o niekoľkých kľúčových hráčov začali bez rešpektu, no v improvizovaných zostavách viazla súhra a mnohé náznaky šancí do koncovky nedospeli. Hráči začali zamestnávať gólmanov častou streľbou zo všetkých pozícií, no domáci Pavol Rybár a aj hosťujúci Tomáš Hiadlovský boli oporami svojich tímov. Po perfektnej prihrávke z hĺbky obranného pásma na útočnú modrú sa na trenčiansku bránku z pravej strany rútil Kapuš, ale Hiadlovský sa vyznamenal. V 13. min sa ocitol pred Rybárom na chvíľu nepokrytý Gašparovič, čo mu stačilo na usmernenie Tvrdoňovej prihrávky za Rybárov chrbát - 0:1. V 15. min po obrovskej chybe hostí zostal sám pred ich bránkou Róbert Huna, položil si Hiadlovského na ľad, no nedopravil puk do bránky.

Slovan v druhej tretine zvýšil tempo. V 27. min Uram vysunul do brejku obrancu Štajnocha, tomu sa hodil jeden z trenčianskych bekov pod nohy a obaja sa zrazili s gólmanom Hiadlovským. Ten sa po ošetrení opäť postavil do trenčianskej bránky a ďalej svojimi neuveriteľnými zákrokmi privádzal hráčov Slovana k zúfalstvu. O minútu neskôr vystrelil obranca Bolf spoza ľavého kruhu, jeho nie príliš prudká "plávajúca" strela k vzdialenejšej žŕdke sa obtrela o Rybárovu lapačku a skončila v sieti - 0:2. V 32. min hrali hostia presilovku pri vylúčení Jackmana a v neprehľadnej situácii pred Rybárom sa najlepšie zorientoval Tybor, keď dostal vyrazený puk po Gašparovičovej strele za chrbát bratislavského gólmana - 0:3. Do bránky Slovana následne prišiel Pék. Trenčania opäť vďaka Hiadlovskému prežili bez ujmy aj štvorminutové oslabenie za nebezpečnú hru vysokou hokejkou mladého Daňa. V druhej tretine domáci predčili vojakov v streľbe v pomere 19:9, no prehrali ju 0:2.

Až v 42. min sa podarilo Slovanu prekonať Hiadlovského, keď pri vylúčení Ďuriša Jozef Kováčik spoza kruhov prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 1:3. Chvíľkovú stratu koncentrácie Dukly využil už o 21 sekúnd Dávid Skokan, ktorého pred Hiadlovským zle prikryl Tomko a Slovan znížil na rozdiel jediného gólu - 2:3. Okamžite nasledoval oddychový čas trénera hostí Dušana Gregora. Trenčania sa na chvíľu dokázali vymaniť zo zovretia Slovana, no domáci stupňovali tlak v snahe vyrovnať. Záverečných 10 minút tretej tretiny prinieslo vynikajúci a rýchly hokej s množstvom šancí na oboch stranách. V 54. min po ďalšej nádhernej prihrávke J. Kováčika na útočnú modrú sa na Hiadlovského rútil osamotený Libor Hudáček, no zo súboja opäť vyšiel víťazne trenčiansky brankár. Dva a pol minúty pred koncom si vybral oddychový čas domáci kouč Zdeno Cíger a Pék odišiel z bránky. Hráči Slovana však power-play vôbec nezvládli a sériu trenčianskych streleckých pokusov na prázdnu bránu domácich zakončil po necelej polminúte úspešne Mikula - 2:4.

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Efektivita nám dnes viazla. Mali sme dosť šancí aj samostatných nájazdov. Keby sme dali skôr gól... Škoda zbytočných rýchlych gólov, ktoré sme inkasovali. Tímu chýba šťava, šarapatí u nás choroba, brankári sú chorí, preto sme striedali Rybára. V podstate všetci hráči pokašliavajú. Cítiť to na našej hre, formácie sú rozbité, súhra viazne. Ďakujem chlapcom, že bojovali do konca a nevzdali to."

Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Odvážame si tri body, takže z našej strany je spokojnosť. Slovan bude zrejme naším súperom v štvrťfinále, takže sme si proti nemu vyskúšali niekoľko vecí. Vieme o našich dobrých stránkach, no aj o tých slabších. Play off však bude určite o niečom inom. Víťazstvo je to však cenné, vážim si ho a chlapcom chcem zaň poďakovať."



jk, sita

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11