Logo

Správy

Dramatický zápas sme rozhodli dvoma gólmi v priebehu 21 sekúnd a v sérii vedieme 1:0

0 0

Hokej bol napínavý až do konca

Vypredaný Zimný štadión Vladimíra Dzurillu videl v sobotu večer presne taký hokej, aký sa od série Slovan-Trenčín očakáva. Hráči si nedarovali ani centimeter ľadu zadarmo, často sa iskrilo, nebola núdza o tvrdé hity a ani pekné akcie či góly. Do vedenie sme sa dostali ešte v prvej tretine, no obraz hry sa zmenil, keď Sekeráš vyrovnal v 25. minúte na 1:1. Od tohto momentu Dukla akoby pokropená živou vodou začala hrať agresívnejšie, pridala v korčuľovaní a diváci videli zaujímavy obraz hry. Tretia tretina priniesla najviac gólov aj vzruchu na ľadovej ploche. Trenčanom sme dvoma gólmi tesne po sebe odskočili na stav 3:1, do hry sa však vrátili, keď Konrád nič nevidel a pomerne ľahká strela skončila za jeho chrbtom. Následne sa na ľade strhla šarvátka, keď Hujsa v súboji narazil na mantinel brankára hostí. Akcia vyvolala reakciu, hneď dvaja Trenčania sa šli Hujsovi pomstiť, ktoré sa zastali vlastní spoluhráči a na ploche sa vytvorilo viac dvojičiek, ktoré si to rozdali v pästných súbojoch. Slovan vyšiel zo šarvátky na búrku nevôle našich fanúšikov horšie, museli sme ubrániť presilovú hru Trenčanov. V závere strelil zaslúžený gól Dávid Buc, ktorý celý zápas oddrel a sladkou odmenou bol jeho presný zásah do prázdnej trenčianskej svätyne. Dnes je na programe druhý zápas štvrťfinále. Predpokladá sa, že bude ešte tvrdší, rýchlejší a bojovnejší. Dukla urobí všetko pre víťazstvo, my samozrejme na domácom ľade nemôžeme zaváhať a tak sa už všetci fanúšikovia tešia na nesmierne dramatické druhé dejstvo tejto hokejovej drámy s názvom Slovan-Trenčín!

HC Slovan Bratislava - Dukla Trenčín 4:2 (1:0, 0:1, 3:1) - stav série: 1:0 
Góly: 17. A. Nedorost (Hujsa, Jackman), 51. Kapuš (Lipiansky), 52. Hujsa (Rullier, A. Nedorost), 60. Buc - 25. Sekeráš (P. Kopecký, Naurov), 56. T. Melichárek (E. Bednár, Mikula) 
Vylúčení: 9:9 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Müllner – Šefčík, M. Novák, 3380 divákov 

Zostavy: 
Slovan:
 Konrád - Jackman, Hájek, Cartelli, Frühauf, J. Kováčik, Štajnoch, Rullier, Bohunický - M. Bakoš, Bulík, Hujsa - Uram, L. Hudáček, Lipiansky - D. Skokan, Kapuš, D. Buc - Róbert Huna, A. Nedorost, Richard Huna

Trenčín: T. Hiadlovský - Sekeráš, E. Bednár, Hruška, Bolf, Martin Chovan, S. Tomko - Mikula, Blatný, T. Melichárek - Tybor, Gašparovič, R. Tvrdoň - Naurov, P. Kopecký, Jánoš - M. Filo, O. Ďuriš, Koložváry

Hostia pricestovali do Bratislavy bez svojho najproduktívnejšieho hráča, útočníka Jána Pardavého Oba tímy začali dôrazne a veľa korčuľovali, no hráči sa dôsledne strážili, vďaka čomu sa nedostávali do šancí. Zmenilo sa to až pri vylúčeniach a rezultujúcich presilových hrách. Ako prvý pykal domáci Rullier a Dukla si v priebehu 40 sekúnd vypracovala tri čisté šance. Najprv sa rútila na jedného domáceho obrancu trojica trenčianskych útočníkov a Tyborovu koncovku Konrád zázračne kryl. Z ďalšej akcie spomedzi kruhov pálil nekrytý Mikula a napokon Melichárek zľava netrafil odkrytú bránku. V 10. min sa Hudáček a Uram neúspešne pokúsili dostať za Hiadlovkého chrbát tečovaný nepríjemne plachtiaci puk. Vzápätí mal Trenčín výhodu štvorminútovej presilovky, no táto mu vôbec nevyšla. Potom prišli dve vylúčenia hosťujúcich po sebe, čo bola šanca pre Slovan. A druhé vylúčenie, keď sedel na lavici hanby Bednár aj domáci využili. Hiadlovský sa pri snahe zaľahnúť puk dostal ďaleko od bránky, Hujsa ho posunul pomedzi troch trenčianskych hráčov na Nedorosta a ten už len natiahol hokejku a puk ľahko dopravil do siete. V závere prvého dejstva mali ešte šancu Tybor a Gašparovič, no Konrád bol na mieste. 

Aj v druhej tretine dominoval hokejový dôraz. V 25. min však z nenápadnej akcie dostal Kopecký spoza bránky puk na Sekeráša, ktorý ho na dvakrát pretlačil za Konráda. O minútu neskôr sa rútili dvaja slovanisti na jedného obrancu hostí, no Hujsa neprihral, ani neprekonal trenčianskeho gólmana. Ťažké chvíle zažívala domáca defenzíva pri Kapušovom vylúčení, no stav sa nemenil, rovnako ako pri vylúčení Chovana na druhej strane. Najväčšiu šancu Slovana v druhom dejstve mal Skokan, keď pri ďalšom Rullierovom vylúčení vypichol Sekerášovu prihrávku, korčuľoval sám na Hiadlovského, no prestrelil jeho 

Ani v tretej tretine sa obraz hry nezmenil. Vypredaný ružinovský štadión sledoval vyrovnaný zápas. Šancu nakloniť misky váh na svoju stranu mala Dukla v 46. min keď Blatného presnú krížnu prihrávku cez bránkovisko nevyužil pri ľavej žŕdke osamotene číhajúci Melichárek. V 49. min Bulíkova strela skončila len na žrdi Hiadlovského svätyne. Chlieb sa lámal v polovici tretiny, kedy odišiel na trestnú lavicu Tomko. Slovan súpera zvieral a štyri sekundy pred jej koncom našiel Lipiansky spoza bránky úplne voľného Kapuša, ktorý strelou z prvej dostal Slovan do vedenia. Rozhodcovia však už vtedy signalizovali Sekerášovo vylúčenie. Aj túto presilovku Slovan využil, keď po 21 sekundách Rullierovo nahodenie pred bránku sa od Hujsovho tela odrazilo do trenčianskej siete. Trenčania nedokázali využiť ani Kováčikovo vylúčenie, no v 56. min Melichárekova ľahká strela prepadla cez Konrádovu lapačku do bránky. Ešte v tej istej minúte Hujsa atakoval nedovolene brankára Hiadlovského a na ľade sa strhla mela. Rozhodcovia siahli len k menším trestom, v sumáre však z nich rezultovala dvojminútová presilovka „vojakov“. Slovan dokázal ubrániť najtesnejšie vedenie. Deväťdesiat sekúnd pred koncom odvolal tréner Gregor brankára, no po 7 sekundách power play Dukly zrušili rozhodcovia prísnym vylúčením Tvrdoňa. Trenčín aj napriek tomu skúsil hru bez brankára, no 8 sekúnd pred koncom ho potrestal Buc - 4:2. Slovan potvrdil, že je najlepším tímom extraligy vo využití presilových hier a pripísal si prvé víťazstvo v sérii.

Hlasy: 
Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Trenčín bol kvalitným súperom. Zväzovala nás zodpovednosť a domáce prostredie. Hrali sme však trpezlivo. Hokej je o góloch. Dostali sme sa do vedenia, čo je pre každý tím dobré a hrá sa ľahšie. Ďakujem chalanom, máme za sebou dobrý začiatok série, bol to kolektívny výkon." 

Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Odohrali sme dobrý zápas, v ničom sme nezaostávali za súperom, v niektorých fázach sme boli lepší. Dostali sme však dosť nešťastné góly. Prvý aj ďalšie dva zlepené. Hrá sa však na góly, dali sme ich menej, preto sme prehrali. Mužstvo však chválim. Ukázalo, že so Slovanom sa dá hrať.

jk, sita

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11