Logo

Správy

Dôležitý konferenčný súboj pre Lokomotiv

0 0

HC SLOVAN Bratislava podľahol v úvodnom zápase domácej série Lokomotivu Jaroslavľ 1:3.

$article->fk_main_image->title

HC SLOVAN Bratislava - Lokomotiv Jaroslavľ 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Góly: 7. Nedorost (Murley, Nagy) - 26. Koňkov (Thörnberg), 33. Galimov (Apalkov, Višnevskij), 59. Averin. Rozhodovali: Kulakov, Rogačjov - Morozov, Sazonov, vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše Kapustin (Jaroslavľ) 10 min za úder do oblasti hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 9135 divákov.
      
HC SLOVAN Bratislava: Backlund – Štajnoch, Sigalet, Brejčák, Baranka, Sersen, Mihálik – Rachůnek, Surový, Bartovič - Ružička, Nedorost, Nagy - Jeglič, Tičar, Vondrka – Šťastný, Murley, Ölvecký
Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford - Jakovlev, Kronwall, Holös, Vasiljev, Pašnin, Gorochov, Ľjubuškin, Višnevskij - Plotnikov, Apalkov, Averin - Thörnberg, Novotný, Koňkov - Galimov, Platt, Kapustin - Korškov, Gračjov, Musatov
      


Slovan sa pustil do súpera s vervou a z úvodnej aktivity vyťažil dve presilovky. Zahral ich kvalitne, delovky Baranku, Nagya rovnako ako dorážka Murleyho ešte nenašli cieľ, no v 7. minúte pri vylúčení Korškova už domácim vyšla kombinácia. Po strele Nagya vrátil efektnou zadovkou puk pred bránku Murley a Nedorost nemal problém zblízka otvoriť skóre - 1:0. Rýchly gól však slovanistom viac ublížil ako pomohol, pretože v ďalších minútach prevzali iniciatívu hráči Lokomotivu. V oslabení Slovana najprv vytiahol Backlund skvelý semafor proti strele Koňkova bez prípravy a následne nekrytý Averin trafil pravú žŕdku domácej bránky. Po uplynutí Štajnochovho trestu vyrazil Backlund aj nebezpečnú strelu Platta. Slovan držal nulu na konte inkasovaných gólov najmä vďaka svojmu brankárovi, v 15. min Backlund zneškodnil aj nájazd Korškova, ktorý poľahky prešiel cez Sigaleta.
      
V druhej časti videli diváci ešte svižnejší hokej ako v tej prvej. V 22. minúte Sanford vyrazil Ölveckého strelu tesne nad hornú žŕdku. Backlund si držal čisté konto až do 25. minúty, v presilovke hostí najprv zlikvidoval šancu Averina, no o pár sekúnd už nestačil na dorážku nekrytého Koňkova po strele Thörnberga - 1:1. Vzápätí pravým betónom vyrazil aj pokus Koňkova z medzikružia. Ďalšia pasáž patrila Slovanu, v polovici stretnutia mohol nakloniť misky váh opäť na stranu "belasých" Šťastný, tiesnený zblízka však nedotlačil puk do siete po delovke Ölveckého. A tak zahrmelo na opačnej strane, v 33. minúte po zbytočnej strate puku v strednom pásme sa dostal do úniku Galimov a namieril presne k pravej žrdi - 1:2. Lokomotiv otočil skóre a v závere tretiny mohol náskok aj poistiť v presilovke, no agilný Koňkov zblízka neprekabátil Backlunda.
      
V treťom dejstve Slovan v snahe vyrovnať zvýšil herné úsilie a vypýtal si dve presilovky. V nich si najväčšiu príležitosť vytvoril Jeglič, z dobrej pozície mieril však mimo priestoru troch žrdí Sanfordovej bránky. Domáci naďalej búšili do súperovej obrany, ich akciám však chýbala myšlienka a presnosť. Navyše si museli dávať pozor na protivníkove brejky, v 50. minúte Backlund zneškodnil výpad Thörnberga. Slovanisti si potom vytvorili v presilovke 4 na 3 tlak, ale v koncovke naďalej zlyhávali, päť minút pred koncom neuspel v tutovke ani Tičar. V závere to skúsili domáci bez brankára, hra v šestici im však vyrovnanie nepriniesla, naopak Averin 103 sekúnd pred koncom do prázdnej bránky spečatil skóre na 3:1 pre hostí.

Petri Matikainen, tréner Slovana: "Gratulujem trénerovi hostí k víťazstvu. Pre nás je to krutá prehra, videl som totiž v našej hre množstvo pozitív. V porovnaní s predošlým zápasom sme viac bojovali, dobre korčuľovali, boli lepší na puku a vytvorili si viacero šancí. Žiaľ, dali sme v nich iba jeden gól. Musíme ďalej pracovať na tom, aby sme boli v koncovke efektívnejší."

Dave King, tréner Lokomotivu: "Bolo to pre nás náročné stretnutie. Základ úspechu sme položili v našich oslabeniach, v ktorých sme dobre bránili a zblokovali súperovi množstvo striel. Výrazne nás podržal aj brankár Sanford."

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11