Logo

Správy

Čerepovcu sme nestrelili ani gól

0 0

Slovanistom sa nevydaril druhý domáci zápas a Severstaľu Čerepovec podľahol hladko 0:3.

$article->fk_main_image->title

HC SLOVAN Bratislava - Severstaľ Čerepovec 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Góly: 8. Mons (Černov, Kagarlickij), 13. Bučnevič, 24. Bučnevič (Stoljarov, Almqvist). Rozhodovali: Bulanov, Olenin - Balodis, Birin, vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 8832 divákov.

HC SLOVAN Bratislava: Janus (13. Backlund) - Sersen, Baranka, Foster, Sigalet, Starosta, Mihálik - Nagy, Nedorost, Vondrka - Netík, Surový, Hudáček - Murley, Bližňák, Bartovič - Jeglič, Tičar, White
Severstaľ Čerepovec: Štěpánek - Urbom, Almqvist, Stasenko, Šinin, Šefer, Lukin, Arzamascev - Bučnevič, Stoljarov, Kvapil - Mons, Černov, Kagarlickij - Kazakovcev, Kovyršin, Nikoncev - Monachov, Zemčenko, Dedunov - Kupcov

Domáci klub si ešte pred úvodným vhadzovaním minútou ticha uctil dve osobnosti slovenského hokeja - bývalého reprezentanta Miroslava Hlinku a dlhoročného lekára národného tímu Vladimíra Luptáka, ktorí zomreli v nedeľu. Slovan sa v úvodných minútach s vervou pustil do súpera a z aktivity vyťažil presilovku, ktorú však nezahral dobre. V 8. minúte po zaváhaní Fostera ešte Zemčenko v oslabení svoj únik nepremenil, no vzápätí po uplynutí Lukinovho trestu sa dostali hostia opäť do rýchleho brejku a Mons tentoraz už mieril presne k žrdi - 0:1. Laxné bránenie Fostera viedlo aj k druhému súperovmu gólu, v 13. minúte sa Bučnevič natlačil cez kanadského beka medzi kruhy a strelou po ľade zvýšil na 2:0 pre Severstaľ. Zároveň vyhnal z domácej bránky Janusa, ktorého nahradil Backlund. "Belasí" si potom v dvoch presilovkách vytvorili tlak, ale ich kombináciám chýbala rýchlosť i moment prekvapenia.

V druhej tretine sa Slovan v snahe vyrovnať začal tlačiť viac dopredu, ale nedával si pritom pozor na zadné vrátka. V 24. minúte sa dostali hráči Čerepovca do rýchleho prečíslenia a po prihrávke Stoljarova zvýšil na 3:0 Bučnevič. Následne sa ocitol sám pred Backlundom Mons, no švédskeho brankára nedokázal zblízka prehodiť. Nedôslednosť domácich obrancov potom mohol potrestať Stoljarov, v dobrej pozícii však netrafil odkrytú bránku, a nekrytý Bučnevič zasa pálil z medzikružia iba do Backlunda. Slovan odpovedal sólom Netíka v oslabení, o zakončenie ho obrala "sekera" protihráča, ktorá zostala nepotrestaná. Štěpánka potom pri presilovke Slovana zamestnali delovky Sersena či Hudáčka, český brankár bol však bezchybný. Hra sa v závere tretiny ešte viac zrýchlila, Nikoncev a Kvapil mohli poslať hostí už do štvorgólového náskoku, no svoje príležitosti nepremenili.

Slovanisti v treťom dejstve pokračovali v márnom dobýjaní Štěpánkovej bránky. Hráči Sevestaľu pozornou obranu nepripúšťali domácich do streleckej koncovky a čakali na ich prípadné ďalšie chyby. V 47. min Stoljarov spomedzi kruhov pálil do Backlunda, následne skúšal spoza bránky zasunúť puk za švédskeho gólmana aktívny Bučnevič. Domácich zabrzdili v snahe dostať sa do tlaku aj zbytočné vylúčenia Bartoviča a Nagya. V 54. minúte neodklial Štěpánkovo čaro ani kapitán Bartovič, ktorého prudkú strelu český brankár vyrazil. Hostia si už v pohode ukontrolovali trojgólový náskok a mohli tak osláviť druhé víťazstvo v sezóne.

Rostislav Čada: "Dnes sme mali nedostatočný pohyb, čo sa prejavovalo v zlom napadaní a obsadzovaní hráčov súpera. Prehrávali sme osobné súboje a umožňovali súperovi zakončovať. Nedokázali sme si vytvoriť trvalý tlak na bránku súpera a i keď sme sa snažili a bojovali, na strelenie gólu a získanie bodu to dnes nestačilo. Čo sa týka Fostera, bola na ňom vidieť dlhá tréningová i zápasová pauza. Je to ale skúsený hráč, uvidíme, ako sa s tým vyrovná."

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11