Logo

Správy

Čaká nás víkend plný skvelého hokeja!

0 0

Hráči si zmerajú sily proti špičkovým mužstvám z Fínska a Švédska

Po štvrtkovej víťaznej premiére čaká na HC Slovan Bratislava cez víkend náročný dvojzápas proti špičkovým klubom z krajín finalistov posledných majstrovstiev sveta.

Do Bratislavy už pricestovala výprava fínskeho mužstva Kärpät Oulu, ktoré včera podľahlo vo Viedni tamojším Capitals 2:3 po samostatných nájazdoch, hoci už v prvej tretine viedlo 2:0. Kärpät, podobne ako Kalpa Kuopio, ktorú Slovan zdolal včera večer 2:1 tiež po samostatných nájazdoch, patrí medzi absolútnu špičku fínskej najvyššej SM-liigy. Kärpät je päťnásobným majstrom krajiny tisícich jazier, pričom štyri tituly získal v rozpätí piatich rokov 2004-2008. Posledný krát bol teda majstrom pred tromi rokmi, rovnako ako Slovan. Vlani prehral v dramatickom sedemzápasovom štvrťfinále, rovnako ako Slovan... Súčasný Kärpät má zrejme najväčšiu hviezdu na striedačke. Hlavný kouč Hannu Aravirta je držiteľom niekoľkých medailí národného mužstva Fínska z majstrovstiev sveta i olympijských hier v pozícii hlavného trénera. Ako asistent trénera však bol už pri historicky prvom titule majstrov sveta pre Suomi v roku 1995. Na reprezentačnej striedačke skončil po pamätnom štvrťfinálovom zápase na MS 2003 v domácom prostredí v Helsinkách, keď Fíni napriek komfortnému náskoku 5:1 nad odvekými rivalmi Švédmi napokon zápas prehrali 5:6.

V súčasnom kádri Kärpätu je viacero talentovaných hráčov. V bráne by sa mal predstaviť Ville Hostikka, ktorý by chcel určite nadviazať na slávne brankárske tradície klubu. Kärpät dodal do NHL v posledných rokoch také brankárske esá ako Niklas Bäckström a Pekka Rinne. V obrane má Kärpät napr. Mikku Lehtonena, ktorý si zahral v NHL (za Nashville Predators) i v reprezentácii. Ďalšou hviezdou je Ilkka Mikkola. Ten síce v NHL nikdy nehral, ale vyhral 8 titulov majstra Fínska (z toho 4 s Kärpätom), čo je najviac zo všetkých aktívnych hráčov fínskej ligy. Novou posilou je český obranca Jan Snopek, ktorý odohral väčšinu vlanajšej sezóny v Českých Budějoviciach. V útoku sa predstaví Jari Viuhkola, ktorý hral za Fínsko na troch svetových šampionátoch, ale aj dvaja českí hráči – Ivan Huml z Kladna a Michal Vondrka, ktorý prišiel pred touto sezónou z pražskej Slavie.

Slovan pred víkendovými duelmi nemôže s najväčšou pravdepodobnosťou rátať s trojicou hráčov; do hry nezasiahnu momentálne zranení Balej, Buc a Kozák. O prípadnom štarte obrancu Lukáša Bohunického (na jednom z tréningov utŕžil nepríjemné zranenie tváre od odrazeného puku) sa rozhodne v sobotu ráno. Slovan sa ako nováčik European Trophy uviedol nielen víťazstvom nad jedným z ašpirantov na fínsky titul, ale aj druhou najvyššou návštevou zo siedmich štvrtkových zápasov. Slovan verí, že minimálne štyritisíc fanúšikov priláka na svoje zápasy so zvučnými súpermi aj počas tohto víkendu. Lístky sa predávajú v sieti Ticketportal a v deň zápasov od 16:00h aj v pokladniciach Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Zároveň vás upozorňujeme, že aj počas víkendu bude v predaji bulletin k European Trophy, ktorý pre vás pripravil náš klub. Bulletiny budú predávať naše cheerleaderky, cena je stanovená na 2 EUR. Na prvom poschodí budú 4 dievčatá, na druhom tri. Prvý zápas predávalo bulletin 5 dievčat, no pre obrovský záujem sme sa rozhodli posilniť predaj. V prípade, že máte záujem kúpiť si bulletin, hľadajte naše dievčatá. Tie budú aktívne oslovovať fanúšikov na chodbách už hodinu pred začiatkom zápasu a následne aj cez prvú prestávku. Ak sa chcete vyhnúť dlhým radám pri dievčatách, bulletin si môžete zakúpiť aj cez tretinu, kedy budú k dispozícii dve dievčatá, každá na jednom poschodí, ostatné budú počas zápasu tancovať. Okamžite po skončení tretiny sa však vyberú opäť medzi vás.

Viac informácii o našom nedeľnom súperovi vám prinesieme krátko po skončení sobotného stretnutia.

jk

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11