Logo

Správy

Budujeme tím, z ktorého určite vyskočí zopár individualít

0 0

Partnerský portál venovaný KHL khl-ru.freepage.cz priniesol pôvodný rozhovor s generálnym manažérom Marošom Krajčim. Vyberáme:

$article->fk_main_image->title
Pokud se týká hráčského kádru… Na kterých postech vás momentálně pořád tlačí bota, resp. dočkají se ještě fanoušci příchodu nějakého zvučného hokejového jména?
Jednoznačne sa ešte obzeráme po centri prvého útoku, tam by sme chceli mať zvučné meno, hráča – reprezentanta z hokejovo vyspelej krajiny. Predovšetkým by som však chcel zdôrazniť, že budujeme tím. Vôbec sa neobávam, že v priebehu sezóny z neho vyskočí hneď niekoľko silných individualít.
Žigmund Pálffy – to by bylo asi velké lákadlo pro fanoušky. Je jeho start za Slovan reálný?
Už sme sa so Žigom o tom rozprávali, rokovania prebiehajú a táto možnosť je stále veľmi reálna. Obe strany majú isté podmienky, tréner Čada by bol rád, aby mal hráča k dispozícii bez obmedzenia povedzme len na domáce zápasy, Žigo sa vyjadril, že jeho kladnému rozhodnutiu môže napomôcť návrat Mira Šatana, na čom tiež pracujeme.
Při angažování nového trenéra padla volba na Rostislava Čadu. Proč právě on?
Rosťo Čada veľmi dobre pozná prostredie nášho klubu z predchádzajúceho angažmán. Je to náročný a skúsený tréner, ktorý uprednostňuje hernú disciplínu. Niečo, čo budeme v KHL nepochybne potrebovať. V KHL už pôsobil, so špičkovým klubom, neskorším finalistom Gagarinovho pohára, absolvoval celú predsezónnu prípravu a polovicu základnej časti. Je to stopercentný profesionál, poctivý a priamy chlap, navyše s dlhoročným pozitívnym vzťahom k slovenským hráčom.
Zápasovou přípravu začínáte velkolepě – proti Petrohradu. Trenér SKA Miloš Říha o Vás v rozhovoru, který uveřejnil i oficiální web Slovanu, prohlásil, že lepšího generálního manažera než Maroše Krajčiho ve své trenérské kariéře neměl. A rozhodně to z úst Miloše Říhy neznělo jako pouhá zdvořilostní fráze. Jak Vy vzpomínáte na dobu působení tohoto renomovaného českého kouče ve Slovanu?
Miloš je už teraz v Slovane legendou. Podarilo sa mu s nami vyhrať dvakrát majstrovský titul. To isté dokázal okrem neho už len Zdeno Cíger. Nikdy nezabudnem na lock-outovú sezónu 2004/2005. Nemali sme vtedy papierovo najsilnejší tím, jagavejšie hviezdy NHL možno hrali v Trenčíne, či Zvolene. Miloš dokázal aj z oklieštenej zostavy dostať maximum, hoci z niektorých jeho rozhodnutí mi tuhla krv v žilách. Ale on to dokázal, vybojoval nám najcennejší titul. Boli to krásne časy, na ktoré sa nezabúda, a o tých majstrovských oslavách ani nehovoriac :-).
Pojďme se teď trochu zasnít… Kdybyste měl možnost angažovat do první pětky Slovanu (včetně gólmana) současné nejlepší slovenské hokejisty z domácí extraligy a ze zahraničních soutěží, jak by vypadalo složení vaší zahajovací formace?
To je veru veľmi lákavá otázka, myslím, že ste celkom prvý, kto mi ju položil. Tak tu je: Halák – Višňovský, Chára – Šatan, Handzuš, Gáborík (resp. Marián Hossa, ak by mi náhodou Gabby nebral telefón :-)).
Co důležitého ještě čeká Slovan před startem sezóny?
Veľmi sa tešíme na European Trophy. Vážime si možnosť túto súťaž hrať, som presvedčený, že nám poskytne vynikajúce prípravné zápasy s kvalitnými súpermi na úrovni toho, čo nás od začiatku septembra čaká v KHL. Tešia sa aj naši fanúšikovia, vlani sme mali priemer na domácich zápasoch 5 500 divákov, druhý najvyšší po Eisbären Berlín. Viem si predstaviť, že na „federálnom derby“ so Spartou 14. augusta bude ešte vyššia návšteva, aj keď budú vonku tropické horúčavy.

Celý rozhovor si môžete prečítať na khl-ru.freepage.cz.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11