Logo

Správy

Bude mi cťou obliekať dres Slovanu

0 0

Tomáš Surový bude po pôsobení v Diname Minsk hrať v nasledujúcom ročníku v Slovane. S tímom má hlavný cieľ postúpiť do play-off.

$article->fk_main_image->title


V Minsku sme mali pomerne mladý mančaft, sezóna nám nevyšla podľa našich predstáv. Na klub nemôžem povedať jedno zlé slovo, bol som tam spokojný a všetko fungovalo veľmi dobre. Aktuálne sa však už pozerám len dopredu a nesmierne teším na pôsobenie v Slovane.

Prečo padla po Minsku voľba na Slovan?

Za posledné roky som si angažmánov v zahraničí „užil“ skutočne dosť, rozhodol sa preto vybrať si svoj ďalší klub blízko domova. Som rád, že prišla ponuka zo Slovanu, klubu s obrovskou históriou a tradíciou, v ktorom poznám takmer všetkých chalanov súčasného kádra.  Rozhodovanie teda nebolo ťažké, bude mi veľkou cťou obliekať dres Slovanu v KHL!

Jedným zo známych v kabíne je aj Matt Murley, ktorý prezradil, že sa na teba už teší...

Rovnako sa na Matta veľmi teším. Je to veľmi dobrý chalan, zažili sme spolu veľa zábavy. Za  morom sme hrali v mládežnických kategóriach, neskôr v AHL a tiež v NHL niekoľko sezón. Minulú sezónu sme sa stretli počas vzájomných zápasov Medveščaku a Dinama. Hokejový osud to zariadil tak,  že po viac ako desiatich rokoch budeme bojovať opäť spolu za jeden tím..

O dva týždne začína spoločná príprava na ľade, ako dlho  už trénuješ?

Po sezóne som si doma doprial niekoľko dní oddych. Dovolenku som nestihol a vyzerá to tak, že ani nestihnem. Po dňoch voľna som začal s prípravou na novú sezónu, aktuálne už makám šiesty týždeň. Chcem sa čo najlepšie pripraviť, čas beží a čo chvíľa sa celý mančaft stretneme v Bratislave a odštartujeme prípravu na ľade.

Stíhaš popri príprave sledovať aj svetový šampionát vo futbale?

Tohtoročné majstrovstvá sveta nesledujem až tak podrobne. Niektoré zápasy si pozriem, iné mi zase ujdú. Úspech by som doprial pravdepodobne Holanďanom. Na šampionáte sa prezentujú kvalitnými výkonmi, doposiaľ im prvenstvo vždy ušlo, výjsť by to mohlo tento rok.

Rodina býva v Banskej Bystrici, presťahujete sa spoločne do Bratislavy?

Zatiaľ sme sa s manželkou záväzne nedohodoli. Neviem, či tu budem sám, alebo sa z Banskej Bystrice do hlavného mesta presunie aj rodinka. Vzdialenosť medzi oboma mestami je však autom zvládnuteľna za prijateľný čas, takže sa na rozdiel od predošlých rokov dostanem domov aj viackrát počas sezóny.

Tvoj hlavný cieľ v novej sezóne?

Prvoradý a hlavný cieľ bude postúpiť do play – off. Samozrejme, liga je náročná,  hrajú v nej kvalitní hokejisti. Budeme však robiť od prvého spoločného tréningu až do záverečného zápasu základnej časti všetko preto, aby sme sa do najlepšej osmičky v Západnej konferencii dostali. Slovan v minulej sezóne vo vyraďovačke chýbal, verím, že tvrdou prácou a snahou sa nám ho tam podarí vrátiť!

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11