Logo

Správy

Braňo Konrád v reprezentácii aj na dvojzápas proti Rakúsku

0 0

Gólman Slovana dostal dôveru od trénera Hanlona a pokračuje v príprave s reprezentáciou na blížiace sa MS

Brankár Slovana Braňo Konrád má príjemné starosti. Hoci si nemôže dopriať oddych ako jeho spoluhráči, no vôbec mu to neprekáža. V týchto dňoch naberá ďalšie hokejové skúsenosti v prípravnom kempe slovenskej hokejovej reprezentácie pred MS. Tréner Hanlon urobil oproti pôvodnej nominácii 8 zmien, Braňovi však po výbornom výkone vo Fínsku dôveruje aj naďalej a tak ma Korado istotu, že v reprezentačnom mužstve ešte zopár dní zostane. S veľkou pravdepodobnosťou už po dvojzápase v Trenčíne v kempe skončí, veď trénerovi Hanlonovi by mali byť o chvíľu k dispozícii aj gólmani z NHL Jaroslav Halák a Peter Budaj, no zážitky a najmä ďalšie užitočné skúsenosti, ktoré Braňo nabral sú na nezaplatenie.

V porovnaní s minulotýždňovými zápasmi vo Fínsku nastalo v nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na ďalší blok prípravy na majstrovstvá sveta v Bratislave a Košiciach (29. apríla - 15. mája) až osem zmien. Po súbojoch v Lahti a Kouvole sa tréneri rozlúčili so šiestimi hráčmi - brankárom Lukášom Škrečkom, obrancom Markom Ďalogom, útočníkmi Tomášom Klímom, Jánom SýkoromRadoslavom Tyborom a Matejom Češíkom. V nominácii na tohtotýždňové zápasy proti Rakúsku (8. a 9. apríla o 17.00 h v Trenčíne) však nefigurujú ani ďalší dvaja zranení obrancovia zo zápasov vo Fínsku - Richard Lintner a Peter Podhradský.

Naopak, dvojica rekonvalescentov Ivan Baranka a Marcel Hossa, ktorí zostali doma a na prvé dva prípravné zápasy pred MS necestovali s mužstvom, sú už pripravení a proti Rakúsku budú hrať. Okrem nich doplnil reprezentačný kormidelník Glen Hanlon nomináciu o ďalších siedmich hráčov - brankára Jána Lašáka, obrancov Richarda Stehlíka s Jurajom Mikušom a útočníkov Richarda PánikaRastislava PavlikovskéhoRicharda Zedníka a Tomáša Záborského

V 23-člennej slovenskej nominácii figuruje desať hráčov z KHL, kvarteto z českej Tipsport extraligy, trojica zo Slovnaft extraligy, po dvaja zo švédskej elitserien a fínskej SM-liigy a tiež dvojica zo zámoria (AHL, resp. OHL). Slováci sa stretnú na ďalší blok prípravy v stredu predpoludním v Trenčíne, už v utorok však môžu využiť ľad na zimnom štadióne pod hradom Matúša Čáka.

V širšej nominácii Rakúska na zápasy v Trenčíne figuruje dovedna 25 hráčov, z toho len dvaja legionári - obranca Ulmer zo švajčiarskeho Lugana a útočník Setzinger zo švajčiarskeho klubu HC Lausanne. Z domácej súťaže vybral americký tréner Bill Gilligan najviac hráčov z tímov EV Viedeň Capitals (8) a Mosser Medical Graz (7).

Nominácia A-tímu SR na výcvikový tábor a dva zápasy Euro Hockey Challenge proti Rakúsku (Trenčín, 6. - 9. apríla 2011):
Brankári: Branislav Konrád (Slovan Bratislava), Ján Lašák (Jokerit Helsinki/Fín.)
Obrancovia: Ivan Baranka (Spartak Moskva/Rus., KHL), Juraj Cebák (HC'05 Banská Bystrica), Dominik Graňák (OHK Dinamo Moskva/Rus., KHL), Juraj Mikuš (Toronto Marlies/Kan., OHL), Michal Sersen (Avtomobilist Jekaterinburg/Rus., KHL), Richard Stehlík (Kometa Brno/ČR) Ivan Švarný (HC Litvínov/ČR).
Útočníci: Vladislav Baláž (HKm Zvolen), Milan Bartovič (HC Bílí Tigři Liberec/ČR), Martin Cibák (Severstaľ Čerepovec/Rus., KHL), Rastislav Dej (HC Energie Karlove Vary/ČR), Marcel Hossa (AK Bars Kazaň/Rus.,KHL), Juraj Mikúš (Spartak Moskva/Rus., KHL), Richard Pánik (Guelph Storm/Kan.,OHL), Rastislav Pavlikovský (AIK Štokholm/Švéd.), Branko Radivojevič (Spartak Moskva/Rus., KHL), Štefan Ružička (Spartak Moskva/Rus., KHL), Miroslav Šatan (OHK Dinamo Moskva/Rus., KHL), Tomáš Surový (Dinamo Riga/Lot., KHL), Tomáš Záborský (Assat Pori/Fín.), Richard Zedník (AIK Štokholm/Švéd.)

jk, sita

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11