Logo

Správy

Aby nám prílišný optimizmus neskôr neublížil

0 0

Herné tempo je stále len polovičné oproti tomu, čo nás čaká už o mesiac

$article->fk_main_image->title

Musím povedať, že dvojička prípravných zápasov proti ruským klubom ma veľmi potešila! A to nielen preto, že hokej bol na túto časť prípravy dostatočne zábavný, ale hlavne pre návštevnosť a atmosféru. Je vidno, že ľudí to na štadión láka a navyše aj motivuje k povzbudzovaniu. Je to zaujímavý pocit, keď sú oblúky plnšie ako bočné tribúny (veľa permanentkárov je na dovolenkách) a veľmi príjemný pocit, keď sa naozaj veľká časť hľadiska zapája do skandovania a zábavy. Dúfam, že to tak pretrvá až do sezóny, keď už bude vstupné namiesto 5 eur v cenách 12 až 16 eur a keď prídu aj prehry.

Herné tempo bolo v zápase so Spartakom (v porovnaní s extraligou) síce veľmi dobré, ale stále to má ďaleko od toho, čo sa bude na ľade diať o mesiac, keď KHL začne naostro! To budú musieť hráči inak lietať (nehovoriac o tom, že to bude nutné celú sezónu a nie len v play off, ako boli doteraz zvyknutí)! 

Súhlasím s tým, čo počúvam od všetkých okolo, že na našej hre je najpozitívnejšie to nasadenie všetkých hráčov. Je to paráda, vidieť ako sa snažia a bojujú o miesto v zostave. Mne však robí vrásky na čele to, že opäť máme mužstvo s väčšou silou v útoku ako v obrane. Napríklad z takého Jána Tabačeka mám veľmi zmiešané pocity. Občasné svetlé momenty – ako ten lahôdkový gól v piatok – strieda už druhý zápas za sebou s fatálnymi kiksami finálového typu :o( a to by mal byť oporou so skúsenosťami. Dúfam, že sa chalan čoskoro dostane do pohody a bude sa mu dariť. Celkovo opäť trpíme v rozohrávke od obrancov a včera nám pár Kanaďanov v červenom drese ukázalo, čo je to dôraz vo vlastnom obrannom pásme. Chýba mi u našich väčší fyzický dôraz – ale možno je to len tým, že sa nik nechce zraniť. Na druhej strane „hru do tela“ treba aj natrénovať a hlavne dostať do krvi a do hlavy a nečakať s tým na sezónu.

Je ešte dostatok času a ja verím trénerovi Čadovi - dokonca naňho v tomto dosť spolieham! :o). Ak by som mal vyzdvihnúť nejaké mená, ktoré podľa mňa mierne vyčnievali nad tou spomínanou bojovnosťou celého tímu, tak sú to jednoznačne Andrej Štastný a Marko Daňo – naozaj super a to nielen s ohľadom na vek! Ďalej ma veľmi teší, že náš kapitán Janko Lipiansky zas raz ide skvele príkladom a dovolím si povedať, že by „boj“ o kapitánsku pásku v pohode ustál aj po návrate Mira Šatana. Dúfam, že bude zdravý celú sezónu a bude tou istotou v našom tíme za každých okolností tak ako doteraz (fanúšikovia „z Ružinova“ vedia svoje).

Tešim sa na piatok, keď nás čaká papierovo najslabší súper v European Trophy, čo by pri hernej disciplíne a nasadení mohlo priniesť dobrú zábavu v podobe gólov. Potom nás už čakajú súperi zvučných mien a smerom ku štartu ligy bude náročnosť pekne gradovať. Verím, že sa máme tento rok naozaj na čo tešiť už od prvých momentov.

Miko

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11