Logo

Správy

Proti Trenčínu s cieľom napraviť si povesť a udobriť fanúšikov

0 0

Janko Lipiansky o výbuchu v Skalici, ale aj o tom, že život - a liga - idú ďalej.

$article->fk_main_image->title
Po takom zápase, aký sme odohrali v stredu v Skalici, nikomu nie je do reči. Jeden z našich najskúsenejších hráčov Janko Lipiansky nám napriek tomu po dopoludňajšom tréningu poskytol krátky rozhovor:

Do Skalice sme išli potvrdiť vedúce postavenie v tabuľke a získať minimálne o bod viac ako súper. Napokon sa však šláger včerajšieho kola skončil nečakaným debaklom.

„Do každého zápasu ideme s cieľom zvíťaziť, inak tomu nebolo ani včera v Skalici, aj keď sme pochopiteľne vedeli, že nás tam po Vianociach nečaká žiadna prechádzka. Nezachytili sme však nástup do stretnutia, hneď na začiatku druhej minúty sme dostali lacný gól, z prvých piatich sme tri inkasovali v oslabeniach, ktoré sme najmä v prvej tretine hrali akosi pričasto, dali sme si čistého „vlastenca“. Naopak, nám nepadlo vôbec nič.“ 
Nedalo sa s tým zápasom ešte aspoň niečo urobiť, aby výsledok nebol až taký hrozivý?
„Presne s týmto cieľom sme išli do druhej tretiny, ja sám som sa hneď v prvých sekundách dostal do sľubnej šance, doslova z protiútoku sme však inkasovali na 0:4. Celkom sme vystrelili na bránu súpera vyše 30 krát, čo nie je vonku a ešte k tomu na skalickom ľade zlé, ale akosi nám to v poslednom čase nepadá. Lakosil vytiahol zopár skvelých zákrokov, Skalica sa postupne dostala na koňa, naopak, my sme najmä psychicky padali čoraz hlbšie."
Predsa len, aj 2:8 by bolo znesiteľnejšie ako 0:10...
"Priznávam, je to priveľa. Na klub s takým menom a renomé, aké má Slovan, je to nemysliteľné. Ale stane sa, je to len šport. Samozrejme, veľmi nás to mrzí, nielen kvôli sebe samým a prestíži klubu, ale predovšetkým kvôli našim fanúšikom. Viem, že veľa ich s veľkou nádejou meralo cestu po Vianociach do Skalice a my sme ich sklamali na celej čiare. Pokúsime sa udobriť si ich čo najskôr, aj keď to zrejme nebude jednoduché."
Po takýchto zápasoch majú živnú pôdu rôzne špekulácie...
"Viem, a začali už v niektorých novinárskych kruhoch bezprostredne po skončení zápasu pred našou kabínou. Za seba i za ostatných chalanov môžem len ubezpečiť, že sú to nezmysly, netreba za tým hľadať nič, čo tam nie je. Chceli sme natiahnuť víťaznú sériu na desať zápasov, namiesto toho sme utŕžili desiatku. Jednoducho, stane sa, aj keď by sa nemalo... Život a liga však idú rýchlym tempom ďalej, v piatok nás čaká posledný domáci zápas proti Trenčínu a celá kabína si musíme vyčistiť hlavy a sústrediť sa predovšetkým naň, aby sme si napravili povesť a opäť sa naladili na víťaznú strunu."
Veríš, že fanúšikovia na zápas s Trenčínom prídu v hojnom počte?
"Verím, že áno. Je to posledný domáci zápas v tomto pre nás dosť turbulentnom roku. Chceme ho zakončiť víťazstvom a tak do tohto zápasu aj vstúpime. To môžem za všetkých sľúbiť na 110 percent. Vraj by mala byť opäť pekná návšteva medzi 6-7 tisíc divákov. Pred takou sa nám vždy hráva lepšie, a nie je to klišé. Na skvelých víťazstvách proti Skalici, Popradu a Košiciam mali svoju nezanedbateľnú zásluhu práve naši fanúšikovia, tak verím, že pri nás budú stáť aj teraz. Možno bude aspoň na niečo dobré, že sme takúto facku dostali uprostred sezóny, keď ešte stále máme príležitosť poučiť sa a všetko odčiniť."

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11