Logo

Správy

"Bratislavskí chalani" z HEXu zahrajú minikoncert počas zápasu s Popradom

0 0
$article->fk_main_image->title
Pokusu o prekonanie nového diváckeho rekordu v zápase proti Popradu na Mikuláša (6.12.) pomôžu aj chalani zo skupiny HEX. Táto azda najbratislavskejšia kapela sa netají tým, že sú odmalička fanúšikmi Slovana. HEX v roku 2004 nahral aj v poradí tretiu oficiálnu hymnu klubu „Belasé srdce“, ktorej úryvky – spolu s ďalším hitom „Bratislavskí chalani“ – sa dodnes púšťajú v prerušeniach hry na štadióne. Keď ich generálny manažér Maroš Krajči oslovil, či by v rámci programu počas zápasu s Popradom nezahrali priamo z ľadu arény minikoncert, neváhali ani na chvíľku. Krátko na to nám kapelník Tomáš „Yxo“ Dohňanský poskytol pre hcslovan.sk rozhovor.
Spomenieš si ešte na svoj prvý zážitok so Slovanom?
Ked som mal asi 10-12 rokov, chodili sme s chalanmi vždy pred domácimi zápasmi Slovana pred vchody na zimák a prosili sme dospelákov, aby nás zobrali dnu ako svojich synov (mohli chodiť zadarmo). Veľakrát sa nám to aj podarilo, ocitli sme sa na štadióne, kde sme potom išli do sektoru na státie a fandili o život :-).
Ako sa Ti pozdáva zrekonštruovaná Slovnaft Arena?
Po prvý raz som v nej bol počas majstrovstiev sveta a hneď moja prvá skúsenosť bola veľmi pozitívna. Rýchlo som sa dostal dnu, možností na občerstvenie bolo tiež dostatok. Ale hlavne ma dostala výborná a útulná hala, kde je odvšadiaľ skvele vidieť dianie na ľade!
Stihol si už vidieť aj nejaký domáci zápas Slovana v tejto sezóne?
Bol som na prvom zápase so Žilinou. Bolo ešte vidieť, že je začiatok sezóny a chalani sa ešte rozohrávajú. Čomu som sa veľmi potešil, bol návrat Miša Hudeca do tímu Slovana, a samozrejme zážitok z hry Mira Šatana. Teším sa na ďalšie zápasy!
Ako vlastne vznikla svojho času myšlienka nahrať pre Slovan hymnu?
Celé to spískala Ola Záblacká, ktorá nám pre svoju reláciu „Na streche“ – ako vášnivým amatérskym hokejistom – vybavila možnosť zatrénovať si s chalanmi z prvého mužstva Slovana. Slovo dalo slovo a hymna bola s radosťou na svete. 
Nechystáte náhodou nejaký remake tejto skladby?
Samozrejme, že nás veľmi teší, že úryvky z „Belasého srdca“ sa ešte sem-tam hrávajú v prerušeniach, aj popri aktuálnej hymne od Karpiny. Premýšľame o novej verzii, ktorú by sme chceli zvukovo upraviť do novej arény, aby to malo ten správny drive!
O kapele je známe, že takmer rovnako dobre ako na pódiach, sa cítite aj na korčuliach. Kde Vás možno zahliadnuť, ako "mastíte" hokej?
Veríme, že pri nejakej najbližšej exhibícii si nás chalani zo Slovana zavolajú, a tam to naplno „rozbalíme“ :-). 
Prezradíš playlist skladieb, ktoré zahráte na Mikuláša z ľadu Slovnaft Areny?
Určite zahráme hymnu, Bratislavských chalanov a vec, ktorú si dúfam spolu zaspievame aj na konci sezóny, skladbu „Nikdy nebolo lepšie“!
Tvoje želanie Slovanu v jeho jubilejnom 90. roku existencie?
Slovanu želám hlavne veľa športových úspechov a každému hráčovi najmä pevné zdravie a výbornú formu. A k tomu všetkému vždy plný dom.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11